Aardschok Radio

Komsnertagenda

E-mail

Aardschok Rockommunity

Evenement 

Titel:
METALCON: o.a. Birmingham Sunset
Wanneer:
19.05.2017
Locatie:
MUSICON - Den Haag
Categorie:
Nederland

Beschrijving

Op de pre-party zal de Haagse band Birmingham Sunset met hun nieuwe zanger ( Pascal ex -Face Meets Concrete ) de avond headlinen samen met de bands OverruledThe Dutch Duke en Extremities.  

Metalcon wordt mede mogelijk gemaakt door : Muziekcafé Musicon, Monster Energy, RockMuzine, Million Thoughts, Tattoo shop Devil's Art Skeleton Crew.

Tickets via website van Musicon. www.musicon.nl/tickets. Vrijdag 19 Mei en Zaterdag 20 Mei.

 

Op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei wordt er in Musicon de vijfde en laatste editie van Metalcon gehouden.  Vrijdag zullen er 4 bands het podium bestijgen en zaterdag is er een volle dag geprogrammeerd met 10 bands. Headliner van Metalcon V is Ingested, daarnaast spelen op het festival namen als The Modern Age SlaveryApophysBirmingham Sunset en Begging For Incest.

Ingested, de uit engeland afkomstige band, heeft al een aantal keer in Nederland gespeeld en heeft met hun Slamming Brutal Death Metal al veel mensen tot hun fanbase weten te vergaren. In 2016 heeft de band een toer gedaan in Amerika met de band Cannibal Corpse en ook op festivals gestaan zoals Stonehenge, Tech-fest en het uitverkochte Damnation Festival. Op dit moment zijn de mannen bezig met een nieuw album.

The Modern Age Slavery is de Co-headliner van deze laatste editie en komt uit Itali√ę. Hun snelle Death Metal met invloeden uit andere stijlen zoals Slam en Core zijn deze mannen de perfecte aansluiter voor Ingested. De band heeft 3 jaar geleden in Den Haag gespeeld en is het daarom ondertussen wel tijd om te laten zien op Metalcon wat ze in die tijd gedaan hebben.

Voor de technische death metal fans is er de band Apophys. De band is net klaar met een toer met Vader en heeft daardoor de nodig ervaring erbij gekregen om de mensen warm te maken voor de headlinende bands. 

Atomgott is een band afkomstig uit Duitsland en maakt Brutal Death Metal. Deze 5 koppige band heeft al veel ervaring met het brute gedeelte van de death metal scene waaronder shows met Analepsy, the Monolith Deathcult en meer. 

Ook uit Duitsland is de band Begging For Incest deze kleine ( 3 bandleden ) maar zeer sterkte band maakt Brutal Slam met zoveel precisie dat je elke noot perfect hoort maar toch niet stil kan staan. 

De rest van het hoofdevenement spelen Dehumanizationillusionless3rd MachineContorted Mind en de Haagse band Icarius.

 

Locatie

Venue:
MUSICON   -   Website
Straat:
Soestdijksekade 345
Postcode:
2574AL
Plaats:
Den Haag
Land:
Land: nl

Beschrijving

Helaas geen beschrijving beschikbaar

© Aardschok Rockommunity | Design by: LernVid.com