Aardschok Radio

Komsnertagenda

E-mail

Komsnert

Evenement 

Titel:
HERFSTFEST: Drumfestival met o.a. Terry Bozio en Koen Herfst
Wanneer:
15.10.2017
Locatie:
Paard - Den Haag
Categorie:
Nederland

Beschrijving

TERRY BOZZIO EN VELE ANDERE BEROEMDE DRUMMERS NAAR HERFSTFEST IN PAARD

Drumlegende is headliner op 3e editie Haags drumfestival

Niemand minder dan Terry Bozzio komt op zondag 15 oktober naar drumfestival HERFSTFEST in poppodium Paard, Den Haag. De drumlegende staat bekend om zijn werk met o.a. Frank Zappa, Jeff Beck, UK en niet in de laatste plaats vanwege zijn indrukwekkende solocarrière met een minstens net zo indrukwekkend drumstel. Naast Terry Bozzio staan er nog vele nationale en internationale topdrummers op het programma, waaronder Baard Kolstad, Tim van Delft (De Staat), Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en uiteraard organisator Koen Herfst zelf.


-“I’m looking forward to this extensive European tour in October – November 2017. I’ll have some new pieces to play on my big kit & hopefully some surprises for you in this new show.” – Terry Bozzio

-“Ik ben trots, overweldigd én enorm vereerd om aan te kondigen dat een van mijn jeugdidolen en drumlegende Terry Bozzio naar HERFSTFEST komt!” – aldus drummer en initiator/organisator Koen Herfst.

 

VOLLEDIGE LINE-UP:

De Zweedse drumheld Morgan Agren is bekend van zijn werk met o.a. Meshuggah-gitarist Fredrik Thordendal en zijn gastoptredens bij Frank Zappa. Pete Lockett (UK) is een meester in Indiase ritmes en vertaalt deze naar het drumstel. YouTube sensatie Baard Kolstad(NOR) werd een hit door zijn energieke ‘street drumming’ video’s en toert inmiddels over de hele wereld met zijn band Leprous. Jaimeo Brown (VS) speelde met o.a. Stevie Wonder, Q-tip en Wynton Marsalis en won de prestigieuze UK JAZZFM Award. Zijn muziek refereert sterk naar de geschiedenis van jazz en Afrikaanse ritmes en hoe dit kan bijdragen aan sociale cohesie.

Één van de populairste Nederlandse rockbands van dit moment is De Staat en drummer Tim van Delft mocht dan ook niet ontbreken op deze line-up. Zijn grooves en sounds zijn altijd net iets anders dan je gewend bent. Cesar Zuiderwijk behoeft als drummer van de Golden Earring geen verdere introductie. Een bekende Portugese drummer is Marco Santos; Braziliaanse muziek is een van zijn specialiteiten. De percussionisten van de opkomende band ‘Koffie’ komen ook naar Herfstfest en luisteren naar de namen Vernon Chatlein & Steven Brezet. Han Kerkhof, die tevens op de line-up staat, ken je wellicht van zijn creatieve Instagram video’s die zorgen voor volgers over de hele wereld.

Chicks With Sticks is een percussiegroep met, je raadt het al, alleen vrouwen. Een bekend gezicht in Rock Palace is Haags drumicoon Taco Gorter, hij speelt al jaren met de groten ter aarde over de hele wereld en 15 oktober kun je hem op Herfstfest vinden. Tim Koning studeerde onlangs af met een 9 aan het Rotterdams conservatorium en toert momenteel door Europa met Leif de Leeuw, nr. 1 bluesgitarist in Nederland. Koen Herfst werd onlangs voor de 4e keer uitgeroepen tot ‘Beste Hardrock/Metal drummer Benelux door lezers van de Slagwerkkrant en is, naast het organiseren van de 3e editie van zijn drumfestival, o.a. bezig met een nieuw soloalbum. Volgende speelt hij op het One Young World congres in Bogota, Colombia.


NIEUW TALENT

Naast al deze bekende namen biedt HERFSTFEST ook ruimte aan nieuw talent: via Facebook kunnen jonge drummers een drumsolo insturen om kans te maken ook op het programma van HERFSTFEST te staan tussen alle bekende namen. Ook kunnen bezoekers zelf achter het drumstel plaatsnemen tijdens mini-drumlessen.

PLACE TO BE

Drumfestival HERFSTFEST is ‘the place to be’ voor iedereen die iets met drummen heeft. Het programma wordt spectaculair, met optredens en workshops door de vele topdrummers in de Grote- én Kleine Zaal, een drumbeurs, jams en ‘shed sessions’ in het café, snelheidswedstrijden, give-aways en ‘drumfood’.

HERFSTFEST DRUMFESTIVAL

ZONDAG 15 OKTOBER 2017

12:30 – 19:00 UUR

PAARD, DEN HAAG

TICKETS: € 17,50 (incl. Servicekosten) via www.herfstfest.com of via www.paard.nl/event/herfstfest-3
Meer informatie en tickets: www.herfstfest.com

 

Locatie

Venue:
Paard   -   Website
Straat:
Prinsegracht 12
Postcode:
2512 GA
Plaats:
Den Haag
Land:
Land: nl

Beschrijving

Helaas geen beschrijving beschikbaar

© Aardschok Rockommunity | Design by: LernVid.com