Aardschok Radio

Komsnertagenda

Shows & Festivals

ALCATRAZ MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND

Gebruikerswaardering:  / 0

alcatraz-2017Op VRIJDAG 11, ZATERDAG 12 én ZONDAG 13 AUGUSTUS 2017 kunnen liefhebbers van het hardere werk terecht in Kortrijk voor de tiende editie van ALCATRAZ HARD ROCK & METAL FESTIVAL! De zeer gevarieerde affiche van 2016 heeft de organisatie geen windeieren gelegd. Het was op alle vlakken een editie waar tevreden op teruggekeken wordt. Allereerst wil de organisatie stellen dat het haar vast doelpubliek nooit zal verwaarlozen, iets waar het inmiddels negen jaar trouw mag op rekenen. Tegelijkertijd is het niet bang in te zetten op zowel verjonging als ‘verbreding’. Deze TIENDE editie belooft dan ook een speciale te worden waarbij de organisatie heel wat in petto heeft voor de bezoekers van haar festival. In totaal zullen zo maar eventjes 35 bands afzakken naar de Heilige grond in Kortrijk, alwaar het festival in 2017 al voor de vijfde keer zal plaatsvinden. Reeds op vrijdag wordt het evenement op gang geschoten met een heuse Heavy Metal Night. Vijf bands steken het vuur aan de lont en het belooft op dag 1 al een grandioze metal party te gaan worden. Gratis zelfs, toch voor wie in het bezit is van een weekendticket! Het is de eerste leuke verrassing van het lange weekend, maar er is meer! Om een affiche te presenteren die nóg diverser is dan vorig jaar, komt er een extra (overdekt) podium bij. Alcatraz mikt hiermee op een publiek die het misschien de voorbije jaren wat heeft verwaarloosd. De bands die er zullen aantreden, spreken tot de verbeelding en zullen steevast beter tot hun recht komen in een donkere tent. Hoe dan ook blijft Alcatraz zwaar inzetten op gezelligheid, sfeer en comfort. Een grotere camping, meer toiletten, een ruimer aanbod aan foodstands, … deze tiende editie moet het summum worden van alle voorgaande jaargangen samen. Ook de El Presidio komt terug. De ruigste rock‐ en metalkroeg van het land slaat ook in 2017 haar tent op aan de Lange Munte in Kortrijk. Je kunt er even bekomen en genieten van een breed assortiment aan bieren en tegelijk genieten van de muziek en video’s op de schermen. Het paradepaardje van Alcatraz is, naast het impressionante podium, zeker ook de VIP‐ruimte. Deze is jaar na jaar gegroeid en met het prachtige uitzicht op de mainstage is het genieten geblazen van op het VIP‐deck.

EXTRA SHOW EVANESCENCE

Gebruikerswaardering:  / 0

EvenescenceEerder deze maand werd bekend dat Evanescence op zaterdag 17 juni exclusief in 013 staat. Deze show verkocht zó snel uit, dat de groep op vrijdag 16 juni een extra show geeft in Tilburg. Amy Lee en haar kompanen beginnen hun Europese toer speciaal voor het Nederlandse publiek een dag eerder. Tickets kosten € 41 (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 23 december om 10:00 uur in de voorverkoop.

GRASPOP 2017 DE JUISTE VERSIE!

Gebruikerswaardering:  / 1

Eerder deze week werden DEEP PURPLE, RAMMSTEIN en EVANESCENCE al genoemd als de headliners van GRASPOP, 16 - 18 juni in Dessel.

Vandaag zijn 64 nieuwe namen openbaar gemaakt.

graspop-2017

 

EERSTE NAMEN FEMME 2017

Gebruikerswaardering:  / 0

femme 2017Eindelijk is het zover. We kunnen de eerste zes namen aankondigen van de inmiddels al weer vierde editie van FemME – Female Metal Event. FemME vindt plaats van 22 tot 24 september 2017. Het metal festival waar een vrouw in de band moet zitten maar zeker net zo belangrijk, kleine opkomende bands een kans krijgen het podium te delen met bekendere namen.

Deze keer is Nederland beter vertegenwoordigd. Charlotte Wessels van Delain is het gezicht van het festival. DELAIN dat afgelopen zaterdag de 10de verjaardag vierde met een speciale show zal een andere maar zeer zeker ook speciale show op FemME neerzetten. Niet helemaal Nederlands maar wel met een sterke basis in MAYAN. Zij waren de headliner van de eerste editie. Hun energie en plezier op het podium zijn een voorbeeld voor velen. De combinatie met heel goede metal, maakt dat FemME blij is ze terug te zien. Eric Hazebroek (Stream of Passion, Ditch) en Marjan Welman (Autumn) hebben hun sporen verdiend. Als zij hun krachten bundelen in Vetrar Draugurinn, is FemME er graag bij om hen een podium te gunnen.

Als je doom en gothic bij elkaar brengt, krijg je
Weeping Silence. De Maltezers zijn mogelijk niet zo bekend maar hun vierde album “Opus IV Oblivion” is wereldwijd zeer goed ontvangen. We zijn ook blij dat we iets kunnen brengen wat in Europa nog nooit te zien is geweest. In het thuisland al een gevestigde naam, op FemME zet het Amerikaanse Edge of Paradisehun eerste schreden in Europa. De laatste band in deze aankondiging treed ook niet zo vaak op. Met het recente album “Candyland” op zak doet Theatres des VampiresFemME (en Nederland) aan.

Ook op andere fronten laat FemME zien dat het iets bijzonders is. Nadat eerdere edities zich concentreerden in de Effenaar, wordt FemME 2017 nu een Eindhoven feestje. Op 22 september zul je de bands aantreffen op beide podia van Dynamo. Op 23 september is het op de oude bekende plek, de Effenaar. Voor de akoestische zondag gaan we naar de theaterzaal van het Blue Collar Hotel. Meer informatie over de akoestische dag volgt snel.

Extra is de pre-party op 21 september in Dynamo. Ook die gaat erg interessant worden. Als laatste voor deze aankondiging kunnen we ook de dagelijkse after-parties (met band) in The Jack aanbevelen.

Tickets en daarbij behorende prijzen zijn te vinden op http://www.jbmevents.com/tickets/.

 

RAMMSTEIN NAAR GRASPOP

Gebruikerswaardering:  / 0

rammsteingraspopVoor het eerst ooit op de affiche van Graspop Metal Meeting: RAMMSTEIN! Extreem trots is de GMM-organisatie dat ze deze legendarische Duitse formatie als eerste headliner mogen aankondigen. Noteer vrijdag 16 juni in je agenda, voor het enige optreden van Rammstein in de Benelux. Tickets gaan op donderdag 24 november in verkoop. Meer namen volgen binnenkort

 

© Aardschok Rockommunity | Design by: LernVid.com