Aardschok Radio

Komsnertagenda

201707.jpg

Bands & Artists

Michael Schenker Fest-drummer Ted McKenna overleden

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Ted McKennaVandaag is Ted McKenna overleden. Hij onderging een hernia-operatie toen de chirurgen een bloeding niet tot stoppen konden brengen.

Hij speelde in de jaren seventig met Michael Schenker Fest collega/bassist Chris Glen in The Sensational Alex Harvey Band en drumde daarna ondermeer in de bands van Rory Gallagher, Gary Moore, Michael Schenker, Ian Gillan en het afgelopen jaar Michael Schenker Fest.

Hij werd 68 jaar.

PROGRESSIEVE METALBAND EX LIBRIS MAAKT UNIEK DRIELUIK ‘ANN’

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

exlibrisDe Nederlandse progressieve metal formatie Ex Libris(met ex-Xandria zangeres Dianne van Giersbergen)brengt op 1 augustus het eerste deel uit van een unieke trilogie met de overkoepelende naam ‘ANN’. In dit bijzondere project staan drie historische vrouwen centraal.  In het eerste hoofdstuk wordt de luisteraar meegenomen op een muzikale reis door het tragische leven van de Engelse koningin Anne Boleyn. Via de crowdfundingcampagne www.gogetfunding.com/exlibris-ann kunnen fans de ontwikkelingen rondom de andere twee hoofdstukken volgen en de band hierin actief ondersteunen.
‘ANN’ is niet alleen de titel van het derde studioalbum van Ex Libris, het is ook de naam die de drie vrouwen uit de verschillende hoofdstukken verbindt. Ieder met haar eigen bijzondere verhaal dat zich afspeelt in een andere tijd, op een andere plaats en tegen een andere achtergrond. Maar wat alle drie de vrouwen gemeen hebben, is dat ze een verhaal hebben dat verteld móet worden. Of beter gezegd: bezongen door de betoverende stem van Dianne van Giersbergen.
Het ruim 20 minuten durende ‘Chapter One: Anne Boleyn’ is vanaf 1 augustus te beluisteren. De plaat, die wordt gekarakteriseerd  door een grote verscheidenheid aan vocale kleuren en sterke melodieën, wordt ondersteund door bijzonder artwork van de hand van 2D artiest en illustrator Jelle Steenhuisen. ‘ANN’ wordt geproduceerd door Joost van den Broek vanuit Sandlane Recording Facilities. Van den Broek werkte eerder samen met grote progressieve en symphonische metalbands als After Forever (de oude band van Floor Jansen van Nightwish), Epica, Ayreon en vele anderen.
Een eerste voorproefje van ‘ANN’ vindt u hier:  https://youtu.be/oO_00DkiKSA 


Het uitbrengen van de volgende twee hoofdstukken van ‘ANN’, die de trilogie moeten vervolmaken, staat gepland voor 2019. In de loop van dit jaar zal bekend worden gemaakt welke andere historische vrouwen centraal staan op deze platen.

Meer informatie over ‘ANN’ en de crowdfundingcampagne: https://gogetfunding.com/exlibris-ann/

 

 

Aanvullende informatie over de bandleden:

Dianne van Giersbergen haalde in 2012 haar master klassieke muziek aan het Artez conservatorium te Arnhem. Als frontvrouw en mede-oprichter van Ex Libris is zij al ruim 15 jaar met hart en ziel verbonden aan de band. Tussen 2013 en 2017 was zij tevens frontvrouw van de Duitse symfonische metalband Xandria, waarmee zij twee albums uitbracht en tourde binnen en buiten Europa. Naast Ex Libris is Dianne actief als zangdocent en heeft zij een populaire sieradenlijn onder de noemer 'Precious Metal'. Samen met gitarist Bob Wijtsma vormt zij tevens het akoestisch duo 'Ex Libris Light'.
Koen Stam is autodidact en sinds 2004 toetsenist van Ex Libris. Sinds 2016 vervult hij die rol ook bij de Nederlandse metalband Equisa van gitarist Sebas Honing, zowel live als op cd. Daarnaast is zijn werk als toetsenist en componist te horen op het debuutalbum 'Wasteland' van de Braziliaans-Nederlandse band Phantom Elite, waarmee hij ook tourde. Tevens verzorgt hij synth- en keyboardwerk voor het project 'JtR 1888', een nog te verschijnen rockopera van de Dordrechtse gitarist Mark Bogert.
Bob Wijtsma studeerde gitaar aan conservatorium Codarts te Rotterdam. Tussen 2004 en 2010 speelde hij in de Nederlandse metalband Xystus, waarmee hij veel optrad en meerdere albums uitbracht. In 2008 voerde hij met deze band de rock opera Equilibrio op samen met Simone Simons en George Oosthoek en diverse musical sterren. Tevens speelde hij gitaar in het project Karmaflow, waarmee hij in 2015 samen met het Metropole Orkest op de planken stond en een cd opnam. Op deze cd speelde hij met bekende artiesten zoals Alissa White Gluz (Arch enemy), Dani Filth (Cradle of Filth), Simone Simons (Epica) en Marc Hudson (Dragonforce). Bob is daarnaast mede-eigenaar van de gitaarschool in Vlaardingen, waar hij ook actief is als gitaardocent. Samen met Dianne van Giersbergen vormt hij het akoestisch duo 'Ex Libris Light'.
Luuk van Gerven is bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als bassist in de Nederlandse metalband After Forever. Tussen 1996 en 2009 bracht Luuk met deze band vijf albums uit en tourde hij intensief binnen en buiten Europa. In Nederland was After Forever onder andere op Pinkpop te bewonderen. Tevens is hij bassist bij Robby Valentine, waar hij in juni 2018 het nieuwe album 'The Alliance' mee uitbrengt. 
Harmen Kieboom is drummer en in het afgelopen decennium zeer actief geweest als sessiemuzikant voor film en televisie via Schijmer music productions studio. Zo is hij onder andere te horen in de leadermuziek van DWDD en The Voice of Holland. Met de band Penny's Twisted Flavour bracht hij in 2010 het album 'Sketches' uit, waar ook de Dordrechtse gitarist Mark Bogert op te horen is. Als drummer is hij verbonden aan Bogert's project 'JtR 1888', een nog te verschijnen rockopera.

DAVE HOLLAND OVERLEDEN

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

dave hollandVoormalig TRAPEZE- en JUDAS PRIEST-drummer DAVE HOLLAND is op 69-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in het Spaanse Lugo. Holland trad in 1979 tot Judas Priest toe en werd in 1989 opgevolgd door SCOTT TRAVIS. Hij is ondermeer te horen op de Priest-albums: ‘British Steel’ (1980), ‘Point Of Entry’ (1981), ‘Screaming For Vengeance’ (1982), ‘Defenders Of The Faith’ (1984), ‘Turbo’ (1986), en ‘Ram It Down’ (1988).

Gratis naar Appetite For Destruction releaseparty?

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Guns N RosesMorgen - woensdag 27 juni en niet 29 juni zoals per ongeluk in de nieuwe Aardschok vermeld! - is de releaseparty van de jubileumuitgave van 'Appetite For Destruction’. Plaats van handeling: Sugar Factory te Amsterdam. Nederlands beste Guns N’ Roses tributeband zal er optreden en 'Appetite For Destruction’ in z’n geheel ten gehore brengen.
Wil jij er met een vriend(in) gratis naartoe? Mail dan vandaag nog je naam en adres naar redactie@aardschok.com met als onderwerp RELEASEPARTY.

Wij geven morgenvroeg namelijk nog een handvol kaarten weg. Dus: wees snel!

WARREL DANE OVERLEDEN

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

warrel2WARREL DANE, bekend als zanger van SANCTUARY en NEVERMORE, is gisteren in Sao Paulo overleden aan de gevolgen van een hartaanval. De frontman had de laatste jaren al meerdere gezondheidsproblemen als gevolg van diabetes en een jarenlange alcoholverslaving. Warrel Dane werd 56 jaar.

 

With a very heavy heart, we regret to inform you that yesterday, December 12, 2017, Warrel Dane of Nevermore and Sanctuary died from unexpected heart failure in his hotel room in Sao Paolo, Brazil where he was currently recording with local musicians. This album was expected to be released under the Warrel Dane banner with the title “Shadow Work”.
 

VINNIE PAUL ABBOTT OVERLEDEN

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vinnie PaulVinnie Paul Abbott is in zijn huis in Las Vegas op 54-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Hij richtte in 1981 samen met zijn broer 'Diamond' Darrell de band Gemini op, dat later werd omgedoopt in Pantera. Samen met hun vader Jerry Abbott brachten ze vier albums uit op hun eigen Metal Magic-label. Uit die periode is 'Projects In The Jungle' (1984) nog steeds een klassieker. Met de toetreding van zanger Phil Anselmo en een platencontract bij Atco kwam het succes met 'Cowboys From Hell' (1990) waarop de zwaar groovende metal zijn intrede deed. In 2003, na vijf succesvolle albums, viel de band uit elkaar en startten de broers de band Damageplan. Op toer ter ondersteuning van het debuutalbum 'New Found Power' werd gitarist 'Dimebag' Darrell op 8 december 2004 op het podium doodgeschoten. In 2006 begon Vinnie Paul samen met Damageplan-bassist Bob Zilla en leden van Mudvayne en Nothingface de 'super groep' Hellyeah waarmee hij vijf albums uitbracht.

 

Een reactie van platenmaatschappij Eleven Seven:

'Vinnie Paul Abbott wasn’t just a drummer, he was an iconic fixture in the metal and hard rock community, a pioneer, and an absolute legend. He was a self taught drummer who went on to win many awards for his impeccable skills throughout his career.

A founding member of Pantera, DamagePlan and his current band HellYeah, Vinnie was a vital force for bands and millions of fans worldwide.  Whether fans were turning their volume to 11 or headbanging their hearts out at live shows, Vinnie was an inspiration. 

Today, the world not only lost a legend, but also a genuine human being who lived to put a smile on the faces of everyone he met.  May he be reunited with his brother as we all strive to continue his legacy.

Everyone at Eleven Seven Music together with everyone at Kinda is heartbroken, our thoughts and prayers are with his family, bandmates, friends, and fans through this difficult time.'

 

BLEEDING GODS TEKENT BIJ METALGIGANT NUCLEAR BLAST

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

bleeding godsHet Nederlandse BLEEDING GODS heeft een platencontract ondertekend bij het Duitse metallabel Nuclear Blast. De band die het afgelopen jaar onder andere op de Eindhoven Metal Meeting, Antwerp Metal Fest en Stonehenge indruk maakte zal zijn bombastische death metal op 5 januari op de mensheid loslaten middels het album 'Dodekathlon'. In de door ex-Houwitser-gitarist Ramon Ploeg opgerichte band zitten verder zanger Mark Huisman, gitarist Rutger van Noordenburg, bassiste Gea Mulder en drummer Daan Klemann.