Aardschok Radio

Komsnertagenda

198212.jpg

Shows & Festivals

BELGISCHE OPEN AIR FESTIVALS KRIJGEN VORM MET NIEUWE BEVESTIGINGEN

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

ANTWERP METAL FEST

30 - 31 mei, Fort Merksem - Antwerpen (B)

BEHIND BARS, BLEEDING GODS, CONAN, CRISIX, FIRE DOWN BELOW, PRIMAL CREATION, SKELETHAL, SODOM, SPEED QUEEN en STAB.

www.antwerpmetalfest.be

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -


GRASPOP METAL MEETING XL

18 - 21 juni, Stenehei - Dessel (B)

Donderdag: Airbourne, Alter Bridge, Creeper, Deez Nuts, Exciter, IRON MAIDEN, Mercyful Fate, Misþyrming, My Dying Bride, P.O.D., Silverstein, Slapshot en Vltimas.


Vrijdag: Alestorm, Babymetal, Battle Beast, Chelsea Grin, Dool, Enter Shikari, Fields Of The Nephilim, Gaahls Wyrd, Heathen, Heaven Shall Burn, High On Fire, Killing Joke, M.O.D., Our Survival Depends On Us, Paradise Lost, Powerwolf, Sacred Reich, Steel Panther en Wednesday 13.

Zaterdag: Alcest, Anathema, August Burns Red, Beyond The Black, Boston Manor, Disillusion, Disturbed, Down, Dream State, Dying Fetus, Foreigner, Good Riddance, In Extremo, JUDAS PRIEST, Korn, Lagwagon, Motionless In White, Obituary, Of Mice & Men, Opeth, Powerflo, Shvpes, Soen en Tribulation.


Zondag: AEROSMITH, Amorphis, Anti-Flag, Body Count Feat. Ice-T, Bury Tomor­row, Deep Purple, Deftones, Dimmu Borgir, Dog Eat Dog, Fu Manchu, The Great Old Ones, Kadavar, Killswitch Engage, Mayhem, Me And That Man, Naglfar, The Offspring, Sepultura, Thunder, The Vintage Caravan en Wayward Sons. www.graspop.be

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -


ROCK WERCHTER

2 - 5 juli, Festivalpark - Werchter (B)

GOJIRA, PEARL JAM en SYSTEM OF A DOWN.

www.rockwerchter.be/nl

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

IEPER HARDCORE FEST

3 - 5 juli, Ieper (B)

ADDITIONAL TIME, ALL OUT WAR, COLDSTARE, DEATH BEFORE DISHONOR, GATECREEPER, HER FAULT, JINJER, KNOCKED LOOSE, LOUD LOVE, MAINSTRIKE, MARK MY WAY, MARTYRDÖD, RENOUNCED, SUBZERO, WISDOM IN CHAINS, WOLFPACK en WOLVENNEST.

www.ieperfest.com


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ALCATRAZ

7 - 9 augustus, Sportpark Lange Munte - Kortrijk

PHIL H ANSELMO AND THE ILLEGALS, AS I LAY DYING, BEHEMOTH, BUTCHER BABIES, CRADLE OF FILTH, THE DARKNESS, DARK TRANQUILLITY, ELUVEITIE, EMPEROR, ENSLAVED, EXHORDER, GOTTHARD, HAVOK, KVELERTAK, LACUNA COIL, LIFE OF AGONY, LOUDNESS, MADBALL, MARDUK, MONOLORD, MOONSPELL, NECROPHOBIC, RED FANG, ULI JON ROTH, SATYRICON, STATIC-X, SUICIDAL ANGELS, TARJA, THE VINTAGE CARAVAN en VIO-LENCE.

www.alcatraz.be

GRASPOP VOEGT 74 NAMEN TOE

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Graspop Metal Meeting maakt eerste lading bands bekend voor XL-editie 2020 
 
Na de aankondiging van Iron Maiden en Judas Priest als eerste headliners op de vierdaagse XL-editie 2020 van Graspop Metal Meeting, lost GMM al meteen de eerste grote lading namen. Onder meer Deep Purple, Deftones, Disturbed, Korn, Mercyful Fate en The Offspring zullen samen met een resem andere bands van donderdag 18 juni tot en met zondag 21 juni het beste van zichzelf geven op de vijf podia.
Graspop Metal Meeting is het grootste hardrock- en metalfestival van de Benelux en mag in 2020 zijn zilveren jubileum vieren. Om die 25ste verjaardag in stijl te vieren haalt de organisatie vier dagen lang opnieuw een pak bands naar het festivalterrein De Stenehei in Dessel. Iron Maiden en Judas Priest zijn alvast de eerste topnamen en daar komen nu niet minder dan 74 bands bij. De meest in het oog springende zijn Korn, Deep Purple, Disturbed, Alter Bridge, Deftones, The Offspring, Mercyful Fate, Foreigner, Powerwolf, Alestorm en Heaven Shall Burn.


De verjaardagstaart telt natuurlijk nog veel meer kersen. De volgende bands treden aan op het feestje in Dessel: Airbourne, Alcest, Alestorm, Alter Bridge, Amorphis, Anathema, Anti-Flag, August Burns Red, Babymetal, Battle Beast, Beyond the black, Body Cout Ft. Ice-T, Boston Manor, Bury Tomorrow, Chelsea Grin, Creeper, Deep Purple, Deez Nuts, Deftones, Dimmu Borgir, Disillusion, Disturbed, Dog Eat Dog, Dool, Down, Dream State, Dying Fetus, Enter Shikari, Exciter, Fields Of The Nephilim, Foreigner, Fu Manchu, Gaahls Wyrd, Good Riddance, Heathen, Heaven Shall Burn, High On Fire, In Extremo, Kadavar, Killing Joke, Killswitch Engage, Korn, Lagwagon, M.O.D., Mayhem, Me And That Man, Mercyful Fate, Mispyrming, Motionless in White, My Dying Bride, Naglfar, Obituary, Of Mice & Men, Opeth, Our Survival Depends On Us, P.O.D., Paradise Lost, Powerflo, Powerwolf, Sacred Reich, Sepultura, Shvpes, Silverstein, Slapshot, Soen, Steel Panther, The Great Old Ones, The Offspring, The Vintage Caravan, Thunder, Tribulation, Vltimas, Wayward Sons en Wednesday 13. De affiche is hiermee nog lang niet volledig. In het totaal zullen meer dan 120 bands aantreden op GMM20.

Om het de festivalgangers zo comfortabel mogelijk te maken, biedt Graspop Metal Meeting ook in 2020 een brede waaier van accommodaties op en naast de festivalweide. Alle info vindt u op www.graspop.be.
De ticketverkoop voor Graspop Metal Meeting 2020 start op vrijdag 15 november om 10.00 uur via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be.

EXTRA VOORSTELLING 'MURDER IN THE FRONT ROW'

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De eerste voorstelling van Murder In The Front Row op 17 september is uitverkocht. Zoals beloofd plakken we er nog een extra voorstelling aan vast. Maar op veler verzoek doen we dat niet op woensdag 18 september, maar op zaterdag 21 september, zodat ook mensen van verder weg de kans hebben om op hun gemak de film te kunnen komen kijken. De vertoning begint om die reden ook al om 19:30 uur. Voor de duidelijkheid: bij de tweede voorstelling is geen Q&A na afloop van de film!

 
 

MAIDEN IN WEERT EN OP GRASPOP XL

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De Engelse metalband IRON MAIDEN komt in de zomer van 2020 naar Europa met hun Legacy of the Beast Tour, waarbij op donderdag 9 juli (de dag voordat Bospop begint) ook een concert wordt gegeven op het Evenemententerrein in Weert. Special guests tijdens deze show zijn Alter Bridge en Airbourne. De kaartverkoop start op donderdag 14 november om 10:00 uur via Ticketmaster. Leden van de IRON MAIDEN fanclub kunnen zoals altijd gebruik maken van een exclusieve pre-sale, meer informatie hierover is te vinden op ironmaiden.com.

 

Iron Maiden als eerste headliner op donderdag 18 juni 2020
 
Graspop Metal Meeting XL-editie met 4 volwaardige festivaldagen
Het is feest! Tijdens het derde weekend van juni vindt Graspop Metal Meeting voor de 25ste keer plaats in Dessel. Voor deze jubileumeditie trekken we alle registers open en gaan we net als in 2018 voor een XL-editie met 4 volwaardige festivaldagen. Ook deze keer brengen we de top van de hardrock- en metalwereld naar de Stenehei in Dessel. Te beginnen met de eerste headliner: IRON MAIDEN!
Op donderdag 18 juni houdt Iron Maiden na de uitverkochte show van 2018 opnieuw halt op Graspop Metal Meeting tijdens de laatste etappe van hun Legacy Of The Beast-tournee. Sinds de start van de tour in 2018 heeft de band voor bijna twee miljoen fans in 39 landen over de hele wereld gespeeld. Met een show boordevol hits en fan favourites die de hele carrière van de band omspant, brengt Iron Maiden voor elk wat wils. Iron Maiden-zanger Bruce Dickinson zegt: "We hebben tot nu toe een fantastische tijd gehad tijdens de Legacy-tour en overal zijn de reacties op de show en alle gekke dingen op het podium (en Eddie!) fenomenaal. De hele band heeft zoveel plezier beleefd dat we heel enthousiast zijn om deze productie terug te brengen naar Graspop Metal Meeting en nog meer fans te bereiken.”

Headliner van zaterdag 20 juni is JUDAS PRIEST, als onderdeel van hun 50th anniversary tournee.

Graspop Metal Meeting is door de jaren heen uitgegroeid tot het metal hoogtepunt van de zomer dat geen enkele metalhead wil missen. Ook deze editie zullen op de beide hoofdpodia, in de Marquee, in de Red Bull Metal Dome en op de Jupiler Stage meer dan 120 bands het beste van zichzelf geven. 
De ticketverkoop voor Graspop Metal Meeting 2020 start op vrijdag 15 november om 10.00 uur via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be.

 

Aardschok presenteert: Europese première MURDER IN THE FRONT ROW

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Aardschok presenteert: Europese première MURDER IN THE FRONT ROW - dinsdag 17 september in LAB-1 te Eindhoven.

Plus Q&A met regisseur Adam Dubin.

Oké, in Londen is ie al een keer gedraaid in kleine kring, maar voor het Europese vasteland hebben we de primeur: op dinsdag 17 september (aanvang 20:30 uur) presenteren we de allereerste publieke vertoning van ‘Murder In The Front Row’. Adam Dubin, maker van de film, zal daarbij aanwezig zijn en aansluitend een zogenaamde Q&A doen; een half uur lang zal hij de film toelichten en vragen van de kijkers beantwoorden.

In Aardschok nummer 7 van dit jaar heb je alles kunnen lezen over ‘Murder In The Front Row’, de film die is gemaakt naar aanleiding van het gelijknamige boek. De film vertelt het verhaal van het ontstaan van de thrash metal en in het bijzonder dat van de wereldberoemde en invloedrijke thrash metalscene in de Bay Area van San Francisco in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het verhaal van Exodus en Metallica, maar in het kielzog daarvan ook van Slayer, Megadeth, Anthrax en vele andere bands.

LAB-1 is een bioscoop aan de Keizersgracht in Eindhoven, voorheen bekend als de Euro Cinema. De grote zaal biedt plaats aan 119 bezoekers. Mocht de voorstelling op 17 september uitverkopen, dan volgt er een extra voorstelling op woensdag 18 september. Kaarten kosten 12 euro. Je koopt ze hier:

https://lab-1.nl/event/murder-in-the-front-row-the-san-francisco-bay-area-thrash-metal-story-q-a-adam-dubin/

GEEN SAXON OP DAS OKTOBER METAL FEST

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Geen Saxon op DAS OKTOBER METAL FEST
Frontman Biff Byford moet een hartoperatie ondergaan"

"It is with regret that we have to announce the rescheduling of the remaining SAXON shows in 2019. Lead Vocalist Biff Byford has been diagnosed with a heart condition that requires immediate surgery and a post op recovery period that will last into the new year.", aldus het persbericht.

 

Er is nog geen vervangende act bekendgemaakt voor Saxon bij Das Oktober Metalfest

TOTO vervangt SNOW PATROL bij Bospop

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Snow Patrol heeft zojuist bekend gemaakt dat ze hun volledige zomer tournee moeten cancelen door medische redenen. Helaas betekent dit ook dat de show van Snow Patrol op 12 juli op Bospop niet door kan gaan. Het volledig statement van de band staat hieronder. Ondanks dit vervelende nieuws is Bospop blij direct een waardige vervanger aan te kunnen kondigen. De legendarische Amerikaanse band TOTO neemt de headline positie van Snow Patrol over en sluit de eerste dag van Bospop af.