Aardschok Radio

Komsnertagenda

199608.jpg

Radio & TV

THE POWER OF LOVE IS UIT!

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

floor

De crème de la crème van de Nederlandse metalscene is vorige maand bij elkaar gekomen om een nummer op te nemen voor het goede doel: het helpen van vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Dit is tevens het thema van Het Glazen Huis, dat van 18 t/m 24 december op de Grote Markt in Haarlem staat. De radiovriendelijke Frankie Goes To Hollywood-hit „The Power Of Love" is onder leiding van MY PROPANE-zanger VALERIO RECENTI en producent/toetsenist JOOST VAN DEN BROEK opgenomen in de Sandlane Recording Facility te Rijen. Deelnemende artiesten: Simone Simons (Epica), Charlotte Wessels (Delain), Floor Jansen (Nightwish, ex-After Forever), Anneke van Giersbergen (Sirens, Devin Townsend Project, The Gentle Storm), Dianne van Giersbergen (Xandria), Marcela Bovio (Stream Of Passion, Mayan) , Manda Ophuis (Nemesea), Caroline Westendorp (The Charm The Fury), Daniel de Jongh (Textures), Jochem Jonckman (Vanderbuyst), Mark Jansen (Epica, Mayan), Ruud Jolie (Within Temptation, Maiden United), George Oosthoek (ex-Orphanage), Valerio Recenti (My Propane), Arjen Lucassen (Ayreon, The Gentle Storm) en Joost van den Broek (ex-After Forever). 

Bekijk de clip op: https://www.youtube.com/watch?v=zRh60UXUdeE&feature=youtu.be

En steun de actie via de countermove link: www.thepoweroflove.nl 

DOCU: METALLICA IN FRIESLAND

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

 

Metallica in Friesland. Ze stonden er dertig jaar geleden, op 9 juni 1984, in Zwaagwesteinde. Op zaterdag 21 juni (10:25) en zondag 22 juni (15:30) wordt op Nederland Twee de documentaire Hoe Metallica de Westereen op de kop zette uitgezonden. Hierin reconstrueert Douwe Talma die beruchte zomeravond uit 1984 met de mensen die erbij betrokken waren, inclusief gesprekken met Kirk Hammett en Lars Ulrich. Wie de uitzendingen mist kan zondag alsnog afstemmen op Omroep Friesland Televisie, waar de docu vanaf 18:10 ieder uur herhaald zal worden.De documentaire is te zien via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=TRT7RHx6AEY

 

(Foto: Cliff Burton en James Hetfield in Zwaagwesteinde)

 

 

AARDSCHOK STREAM WEER IN DE LUCHT

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief

Aardlogo

 

 

 

 

 

 

 

Het heeft uiteindelijk wat langer geduurd dan de bedoeling was, maar sinds vandaag is de Aardschok-stream weer in de lucht. 'Powered' by Pinguin Radio is de stream om 16.00 uur op 20 januari - precies twee jaar na het overlijden van Arjen Grolleman, de initiator van de Aardschok-stream, gestart. Op www.pinguinradio.nl kun je klikken om in te loggen. Ook via de url http://81.173.3.25:80, via shoutcast.com (type "aardschok" in de search-box) of via de "oude" Kink Aardschok mobiele apps kun je de stream beluisteren. In de loop van de komende week worden er nog diverse verbeteringen aangebracht. Maar vanaf nu alvast veel luisterplezier toegewenst.

 

METAL THEMAWEEK OP TV

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief

Naar aanleiding van het heavy metalfestival FortaRock dat op 31 mei in Nijmegen zal plaatsvinden duikt NPO DOC een week langer onder in de wereld van snoeiharde gitaren en denderende drums. Maar zijn deze rauwe rockers wel zo woest als ze eruit zien. Zo zien we in Metropolis: Metalheads hoe stoere rockers ook graag kleine konijntjes knuffelen en ligt de band Metallica op de sofa bij de psycholoog in Some kind of monster. 

“Zonder Motörhead zou er geen Metallica zijn, geen Slayer. Er zou niks van de metal zijn zoals we die vandaag de dag kennen.”

Maak kennis met Lemmy, frontman van de band Motörhead. Zijn humor en eigenzinnigheid maken hem geliefd onder collega’s en een cultheld buiten de metalscene. In deze documentaire volgen we hem op het podium en backstage en nemen we een kijkje in de wereld van deze oude rot in het vak. Zelfs de allerbekendste metalband van de afgelopen decennia gaat wel eens door diepe dalen. In de documentaire Metallica: Some kind of monster gooit de band alle zielenroerselen op tafel en kijken de leden terug op de afgelopen dertig jaar – en de weerslag die de band en de roem hebben gehad op hun persoonlijke leven.Friesland, provincie van rust en ruimte – en van een bloeiende metalscene. De documentaire In hert foar hurd onderzoekt waarom dit genre juist in het Noorden zo floreert. Friese bands en programmeurs van festivals worden gevolgd in hun liefde voor de muziek. Is er internationaal ook ruimte voor Friese vrijbuiters? 

Botswana, Jemen en de Filippijnen. Plekken waar je niet meteen aan denkt wanneer je aan metal denkt. Toch zijn hier de wortels van deze muziek ook diep geslagen.

Maak in Metropolis: Metalheadskennis met Gunsmoke in Botswana, die behalve van metalmuziek ook van pluizige konijntjes houdt. Dat de zwarte kleding niet altijd even comfortabel is bij 39°C is een kleinigheid: een echte metalhead laat zich niet tegenhouden door een onbenulligheid als temperatuur.

Zwaarste Lijst 2011

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

alt

Ook dit jaar presenteert Alex Agnew weer "De zwaarste lijst" op Studio Brussel, en wel op paaszondag 24 april van 18:00 tot 24:00.

Kijk op stubru.be en breng jouw stem uit!

Waarom is metal zo populair in Fryslân?

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Fryslân DOK over de Friese metalscene

Extreme muziek is al jarenlang erg populair in Friesland, getuige de vele fans, bands en concerten in dit muziekgenre. Onder de naam ‘In hert foar hurd’ (‘Een hart voor hard’) zendt Omrop Fryslân op zondag 10 november een documentaire uit over de Friese metalscene.

Documentairemaker Douwe Talma ging op zoek naar een antwoord op de vraag hoe het toch kan dat metal zo populair is in Friesland. Wat is de stand van zaken in de Friese-, maar ook (inter-) nationale metalwereld?

AARDSCHOK TOP 11 VANAVOND OP PINGUIN RADIO

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Op www.pinguinradio.nl is vanavond tussen 22.00 uur en middernacht weer de live-uitzending van AARDSCHOK te horen. De presentatie is in handen van METAL MIKE. Voor het eerst op de radio de nieuwe single van SLASH en MYLES KENNEDY: 'You're A Lie'. Daarnaast de AARDSCHOK TOP 11: welk album wordt CD van de Maand in de komende Aardschok en welke tien albums scoren Eremetaal? Ook vind je op deze site de link naar AARDSCHOK-RADIO, de 24/7 metal-stream.