Interview met The Heavens Devils

Het eerste Hondsrock Festival in Exloo (Drenthe) was een succes. Mede door het optreden van de feestbeesten van The Heavens Devils.  Deze band doet het ook buiten de regio Drenthe en in Duitsland erg goed. Als je de band live aan het werk ziet, dan zie je een verfrissende band aan het werk die vol passie en met liefde voor de Rock "N Roll het dak eraf jagen.. Mocht je de band niet live gezien hebben, download dan hun songs en ook hun video-clip gratis van hun website.

 De line up van The heaven's devils:

Erwin Zijlstra – Zang
Peter Cats – Gitaar/zang
Boris Romer – Bas/zang
Baldar Romer – Drums

 

 

Hoe zijn jullie bij de naam van de band gekomen?
We hadden wel 100 namen bedacht, maar deze sprong er duidelijk bovenuit. The Heavens Devils. Tja, het is het goede en het kwade. Het is zoiets als: “We zullen de hemel worden binnengelaten door de achterdeur”. Of noem het de balans in ieders leven.Eigenlijk is het gewoon de verwoording van Rock ’N Roll.
 
Kun je iets vertellen over de stijl die jullie maken?
We gaan voor energieke/recht toe recht aan Rock “N Roll. Dit in een nieuw jasje gestoken. Het is het vertolken van gevoel, passie en pijn dat verweven in onze muziek.
 
Welke bands hebben jullie beïnvloed?
Het zijn hoofdzakelijk bands die tot op het bod emotie tonen, eruit halen wat erin zit en met totale overgave spelen. Dit kunnen rock, pop of metal bands zijn. Denk hierbij aan o.a. AC/DC, Thin Lizzy en Kings X etc. Voor dit soort bands hebben we veel begrip.
 
In 2004 hebben jullie een demo-cd opgenomen, hoe waren de reacties van de pers en evt. platenlabels hierop?
De demo-cd hebben we in eigen beheer opgenomen. We hebben dit niet naar labels of de bladen opgestuurd. Het was puur een document voor onszelf. Zeg maar een leidraad. Maar zonder enige promotie, recensies of een platenlabel achter ons, hebben we binnen 1,5 jaar (zo lang speelt de band in het clubcircuit red) zo’n 50-60 concerten en festivals gespeeld. Het is gewoon door de muziek die we maken dat we steeds weer geboekt worden. We hebben bijvoorbeeld kort geleden in Duitsland gespeeld op een groot festival. Daar traden we op als headliner van het festival. In Duitsland is de rock en metal scène veel groter dan in Nederland. Toen we speelden ging het dak er haast af, zogezegd. We kregen een grote dosis feedback van het publiek. Dat was erg goed om te zien. Maar niet in Duitsland zien we dat. Ook in Nederland zien we dat we steeds meer feedback van het publiek krijgen.
 
Wat zijn jullie toekomst plannen?
Half oktober duiken we de studio in en tegen het einde van het jaar zal onze nieuwe EP klaarliggen.
Via, via zijn we met Guido Aalbers in contact gekomen. www.guidoaalbers.com. Hij heeft o.a. productiewerk voor bands als; Coldplay, Muse en de Foo Fighters gedaan. Hij vond onze muziek okay en zodoende gaan we met hem aan het werk.
Hebben jullie nog iets te zeggen tegen de lezers van de Aardschok Site?
Bezoek vooral eens een live optreden van ons en houdt onze website in de gaten. Vergeet daar ook niet onze video-clip te downloaden en de andere songs die daar online staan.
www.theheavensdevils.com