Project-A – Tender Light

 

Je hebt wel is van die Demo’s die je in je handen krijgt, maar waarvan je niet veel verwacht en dan toch zeer goed in elkaar zitten. De Demo van Project A is zo’n Demo. Toen ik de omschrijving van de muziek die band ten gehore brengt las, las ik drie woorden: rock, funk en ska. Met name die laatste twee schrokken mij enigszins terug. Echter bij het beluisteren van hun eerste Demo ‘Tender Light’ moest ik mijn mening herformuleren.

 

De Demo bestaat uit zes nummers, dus zou haast een miniCD genoemd kunnen worden. De 5-mans band brengt een lekkere mix van de bovengenoemde stijlen ten gehore. Het ligt allemaal goed in het gehoor en de productie is ook nog is zuiver, iets wat je niet van elke Demo kan zeggen, en de nummers zitten goed in elkaar. Weliswaar bespeur ik hier en daar een beetje gelijkenissen met de andere nummers, waardoor je soms het gevoel hebt dat je naar een heel lang nummer zit te luisteren. Met name de zanglijnen lijken veel op elkaar, maar op zich stoort dat niet eens zo erg.

Al met al is het in mijn ogen geen Demo, maar een MCD te noemen. De goede productie is zeker weten een hele dikke plus voor de CD. Naar eigen zeggen hebben ze verschillende talentenjachten gewonnen en in de 013 gespeeld, maar dat kan ik begrijpen na het luisteren van de muziek. Misschien nog wat afwisselingen in de zanglijnen en voorkomen dat de nummers niet te veel op elkaar gaan lijken en het is helemaal af. 

80/100 

Meer informatie: http://www.project-a.org