Radio Moonrock – 24 uur rock en heavy metal op www.moonrock.nl

Wat me altijd weer opvalt  als ik naar de radio luister, is dat je op bijna elk radio station uiteindelijk dezelfde muziek hoort. "zap" maar eens een dag rond in radioland dan hoor je de hits uit de 70, 80, 90 er jaren tot heden en daarbuiten hoor je erg weinig anders. dat zal vooral de commercie zijn. Er moet gepresteerd worden. De Mammon (god van het geld) is de hoogste baas. Maar de mens weet schijnbaar niet beter dan: We Are The Champions/Queen, Hotel California/Eagles, Africa/Toto, Angie/Rolling Stones, Nobody's Wife/Anouk, Purple Rain/Prince, In the air Tonight/Phil Collins en Frozen/Madonna. Om maar eens wat te noemen. Op zich niets mis mee, maar we worden er 'bijna' mee dood gegooid. En het gekke is iedereen laat het als een gewillig schaap over zich heen gaan. En dit elke dag van de week. Dat er toch mensen zijn die daar 'kotsmisselijk' of ziek van zijn geworden, kan natuurlijk niet uitblijven. Gelukkig zijn er mensen die verstand hebben van radio maken en die graag willen draaien wat ze leuk vinden en daarbij zeker in de toekomst vele luisteraars kunnen winnen. Zo zijn er tal van Radio stations die nederlands-talige muziek draaien en nu is er sinds kort een radio station Radio Moonrock dat 24 uur rock en metal draait.

                                                                           www.moonrock.nl

                                     

               

 Gert Moes (DJ Fred), Rene Tholen (DJ Lamegien) en Greet Korthuis (Webmaster van de internet-Site) zijn de initiatief nemers van deze 24 uur's rock en metal service. Buiten deze groep zijn er vele 'vrienden' die helpen met het doorgroeien van radio moonrock. Tja, in de buurt van Emmen op het platte land wordt radio gemaakt, waar de muziek voorop staat. Zoals ze het zelf zeggen: Radio maken betekend voor ons; het schept herinneringen, het geeft sfeer, Alles heeft z'n plek, het is ontspannend, geef muziek een kans is een motto, lekker muziek luisteren in een ongedwongen sfeer, bovenal staan we achter deze muziek. Dat is een opsomming van ideeen die in Nederland normaal gezien haaks staan op de normale gang van zaken in radio en muziek-business (red).

Radio Moonrock is een onderdeel van het bekende radio-station Radio Moonlight. Dit radio station heeft in Nederland op de kabel een reikwijte van ongeveer 4,8 miljoen luisteraars. Radio Moonlight is een zender die Nederlandstalige muziek uitzend, met al zijn aanverwanten. Op maandag-middag en donderdagnacht is er via Moonlight op de kabel rock en metal te beluisteren. Doordat ze bij Radio Moonlight zeer tevreden zijn over Gert Moes en z'n rock en metal programma is er besloten om een rock en metal station te beginnen, dat nu 2 maanden draait. Radio Moonrock is dus een onderdeel/samenwerking tussen Radio Moonlight en Radio Moonrock.

Radio Moonrock zend vanaf 7 uur in de morgen tot 19:00 rock in de breedste zin des woords uit. Pink Floyd, Kansas, AC/DC, Rolling Stones, Neil Young, Europe, Genesis, Living Colour, Yes, Santana, Kiss, Scorpions etc.Met songs die je niet hedendaags op de radio hoort, want weet wel dat bands als Marillion en kansas bijvoorbeeld meer songs gemaakt hebben dan; Kayleigh en Dust in the Wind.

Vanaf 19:00 is het hardrock-heavy metal/black/death/speed, hardcore en Gothic time. Dan komen Ronnie James Dio, Ozzy Osbourne, Cradle of Filth, Mayhem, Rhapsody, Dream Theater, Slayer, Queensryche, Autumn, Altar, Megadeth, Hatebreed etc. aan bod.

Woensdag-avond tussen 20:00 en 22:00 is er aandacht voor de Nederlandsche metal scene (bands stuur cd's, red). Binnenkort bijvoorbeeld komt de death-metalband Altar in de studio voor een interview en in de toekomst staat er meer op het programma.  

Belangrijk is volgens Gert Moes dat er in de buurt veel vrienden en kennissen zijn die helpen om de muziek wat op pijl te houden. Ze brengen hun eigen cd's mee en zo blijven we up-to-date. Deze jongens en meiden steunen ons enorm en er zijn onder hen ook een aantal DJ's.

 Wat belangrijk is volgens Gert Moes is dat nederlandse bands hun materiaal opsturen, demo-cd's en volledige cd's van nederlandse rock en metal bands zijn van harte welkom, om ook deze bands de nodige aandacht te geven. Misschien zijn er wel bands die naar de studio willen komen voor een interview ofzo, ook deze bands kunnen contact met ons opnemen.  Kijk op                 www.moonrock.nl

Na het gesprek moet ik nog even mee de studio in. Een ruimte wat sfeer uitsraalt. Aan de wand staan duizenden cd's en bakken vol metal en rock lp's. Het walhalla van elke metal-freak. De studio zelf heeft alle professionele apperatuur dat er nodig is voor 24 uur muziek op de radio/computer. Al met al prima voor elkaar allemaal. Buiten dat is het er ook nog eens erg gezellig. Incl. een lekker koud pilsje. Tja, wat heeft een rocker nog meer nodig…

 www.moonrock.nl

www.radiomoonlight.nl