EP Presentatie Maroen

Maroen
14 maart 2007
Sir Winston Music – Entertainment Club

Denk aan Den Haag en automatisch komen de woorden Golden Earring, Kane en Di-Rect bij je naar boven. Tijd om aan dit rijtje ook Maroen toe te voegen.

De Haagse band Maroen bestaat uit Maroen Franse (gitaar en vocalen), Mitch de Vries (gitaar) en Kit Carrera (drums)  Eerder zagen we Maroen al op o.a. Schollenpop 2006 tussen namen als FISH en Nailpin, waar zij zich bijzonder goed tussen staande wisten te houden. Deze keer in Rijswijk staan zij geheel op eigen benen.

Op 14 maart gaf de band een waar feestje in Sir Winston Music & Entertainment Club te Rijswijk ten ere van de release van hun eerste E.P. Op Schollenpop wist Maroen mij al te boeien, maar in de tussentijd was de band duidelijk volwassener en zekerder geworden. Nummers als ‘You should know by now’ en ‘Just Died’ passeren de revue. Maroen is in het bezit van een stem met veel draagkracht, waardoor de nummers gelijk weten te pakken. Deze stem wordt nauw ondersteund door het gitaarwerk van Mitch. De band heeft duidelijk veel plezier op het podium en de interactie onderling is goed merkbaar en wordt vrijwel direct overgenomen door het publiek.  Mitch is sowieso een waar spektakel om naar te kijken; hij gaat zo op in zijn gitaarwerk dat bij iedere gitaarklank een passend gezicht wordt getrokken.  Dit alles ondersteund door het zware drumwerk van Kit, dat staat als een huis, zet dit trio (ditmaal ondersteund door bassist Rudi Sibma) een band neer, die zeker in de gaten gehouden moet worden. Hier gaan we nog meer van horen!
Rating: 8/10

Setlist
Just Died
Broken
Love Song
You should know by now
Mother
Slave
Changes
Where are you now
Broken again
Crawl
Last Kiss