SCREECH – On The Prowl

Screech is een jonge band uit Zuid Holland, opgericht in 2003. Volgens eigen zeggen spelen ze een mix van punk, rock en metal, en zijn ze vergelijkbaar met Rise Against, Bullet for my Valentine en Megadeth. Voorwaar geen kleine namen! Het hoesje wat bij deze derde demo hoort ziet er in elk geval erg goed en professioneel uit, maar net zo belangrijk is natuurlijk de muziek…..

 

Het titelnummer is tevens de openingstrack van de plaat, on the prowl. Een sterk nummer wat meteen laat horen wat deze band in huis heeft. Tempowisselingen, dreigende riffs, maar ook rustigere stukken. Direct aan het begin van deze plaat valt de krachtige en afwisselende stem van zanger annex gitarist Richy me op.

Passive ways is het tweede nummer en kent een rustig, akoestisch begin. Na een minuutje barst het nummer los en onstaat een thrashy nummer waarbij ook invloeden als Megadeth om de hoek komen kijken. Ritmesectie Sebas, op bas uiteraard, en drummer JohnnyB zorgen voor een zeer solide basis. Een nummer met een goede opbouw en een duidelijke kop en staart.

Het derde nummer, yourself own, opent direct op volle snelheid en is een lekker heavy nummer en dito zang. Recht toe recht aan.

Afsluiter is 8 o clock, en lekker fel en snel rock and roll nummer. ook deze track kent de nodige tempowisselingen en een sterke solo van gitarist harvey, die de hele plaat al erg goede solo s laat horen. origineel en vol melodie.

Samenvattend kan gesteld worden dat Screech met deze derde demo een zeer sterk product aflevert, en dat de heren hun instrumenten erg goed beheersen. genoemde invloeden als Megadeth, Rise Against, Foo Fighters, en Killswitch Engage zijn slechts sporadisch terug te horen. Screech levert gewoon een strak, lekker en origineel product af!!!

Score 88 uit 100

Tracks are

  1. on the prowl
  2. passive ways
  3. yourself own
  4. 8 o clock

Find them @      www.myspace.com/screech           or                www.screech.nl