Picture of the Moon: in de lift !

Picture of the Moon heeft niet stilgezeten deze zomer. De band heeft grootste plannen voor het najaar, waarin de band onder meer een serieuze gooi gaat doen naar de hoofdprijs van de 10e ‘Metal Bash’, de hardste bandcompetitie van de Benelux.  Inmiddels is Picture of the Moon uitverkoren om deel te nemen aan deze competitie. Verder nog nieuws over het afstuderen van gitarist Alex Rosenhof en de plannen voor het opnemen van een nieuw album.

Metal Bash

Zoals gezegd is POTM geselecteerd voor de voorrondes van de Metal Bash. In tegenstelling wat in diverse media (nog steeds) wordt vermeld, speelt POTM op zaterdag 26 Oktober in de Nieuwe Pul in Uden een overigens verre uitwedstrijd; en dus  NIET op 6 Oktober in de Atak te Enschede. De winnaars van de voorrondes spelen op 4 November de finale in de roemruchte Dynamo te Eindhoven (met special guests Leatherwolf). Om daar te komen is naast het oordeel van een vakjury, ook dat van het Udense publiek belangrijk; dus POTM fans wordt verzocht om af te reizen naar Uden en de band naar de finale te stemmen ! De entree is gratis dus dat maakt het nog aantrekkelijker om te gaan !

Alex Rosenhof afgestudeerd

Op 28 Augustus jl. is gitarist Alex Rosenhof met goed gevolg afgestudeerd aan het Conservatorium, tijdens zijn afstudeerconcert in Atak te Enschede. Hij behaalde een cijfer van 8,5 en volgens de kenners kun je dan wel een aardige pot gitaarspelen. Om een idee te krijgen van zijn gitaarkunsten moet je hier maar eens luisteren:  www.pictureofthemoon.net/media/mp3/alex_rosenhof.mp3 .

Nieuw album in de maak

POTM is druk bezig met het schrijven van materiaal voor een nieuw en volledig album. Het schrijven zal zeker nog een paar maanden in beslag nemen, dus naar verwachting zal dit album in 2008 het levenslicht zien.
In de aanloop hiernaar toe is, ter gelegenheid van het 6-jarig bestaan van de band, een extra track van de EP Ageless Days, gereleased. Dit nummer ‘Ageless Days’ kan volledig worden beluisterd op www.pictureofthemoon.net

Optredens

Tot het verschijnen van nieuw materiaal zullen we het moeten doen met de live shows. Onlangs heeft Belgie voor het eerst kennis kunnen maken met Picture of the Moon. Op 1 september jl. werd er gespeeld op een festival in Hof ter Loo te Antwerpen en naar verluidt was het een geslaagd optreden. Dream Evil , Tankard en Demon stonden onder meer ook op de bill.
Een leuke opsteker voor de band is dat men last-minute gevraagd is om vrijdag 5 Oktober op PROGPOWER 2007 te spelen op de pre-party; dit als vervanger van Mechanical Poet die verhinderd bleken. Het Braziliaanse Thessera zal die avond headlinen. Voor meer info: http://progpower.eu/ppeurope2007/

Hieronder de geplande optredens die op dit moment bekend zijn:
– 26 oktober, Metal Bash in de Nieuwe Pul te Uden (met Bulldozer Breed, The Hollow Men en Severe Outburst). Meer info: www.metalbash.nl
– 2 november, het Kasteel te Alphen aan de Rijn (met Annatar of Knight Area)
– 15 December, Stedsj te Barneveld op het ‘Into the depths of Metal Festival’ (met Morphia, Docile ea.)

Tenslotte heeft de band sinds kort ook een eigen pagina op Hyves, dus als je vriendjes wilt worden met de band moet je hier maar een een kijkje nemen: http://pictureofthemoon.hyves.nl/
Daarnaast was de band natuurlijk al op het internet te bewonderen op www.pictureofthemoon.net en  via MySpace http://myspace.com/pictureofthemoon