BASSIST PAUL RAVEN OVERLEDEN

Afgelopen zaterdag, 20 oktober, is op 46-jarige leeftijd bassist PAUL RAVEN aan een hartstilstand overleden. Paul was op dat moment in een klein Frans dorpje, nabij de Zwitserse grens, om zijn partijen in te spelen voor het nieuwe TREPONEM PAL-album. Paul, geboren op 16 januari 1961 in het Engelse Wolverhampton, maakte in eerste instantie vooral naam met de band KILLING JOKE, waar hij in 1982 de originele bassist verving, en werkte onder andere mee aan de succesalbums ‘Fire Dances’, ‘Night Time’ en ‘Brighter Than A Thousand Suns’. Verder maakte Raven deel uit van onder andere PRONG, MURDER INC., PIGFACE, GODFLESH en (de laatste jaren) MINISTRY. Met Ministry werd hij in 2006 nog genomineerd voor een Grammy. Op www.thirteenplanet.com is een speciale herdenkingspagina voor Paul Raven ingericht.