Experienced?!?- Social Disease

De zeskoppige band Experienced?!? is afkomstig uit het Belgische Aalst en startte in 2000, zoals zoveel bandjes, als een vriendenbandje op de Middelbare School. 300 concerten later is de nieuwe cd: Social Disease uitgebracht. Het is een full-length cd met 12 tracks.

 

De geluidskwaliteit van de cd vind ik wat te vlak,waardoor vooral instrumentale gedeelten niet echt tot zijn recht komen. De cd is dan ook in eigen beheer uitgebracht. Het artwork mag er zeker zijn, ziet er goed verzorgd uit.

Dan de cd zelf. De band pretendeert anders te willen klinken dan hun Belgische collega-bands. Ze willen alleen recht toe recht aan hardrock maken en vooral niet moeilijk doen!! Ook de liveoptredens moeten een happening zijn. Nadat ik de cd enkele malen beluisterd heb is het duidelijk dat de band inderdaad woord houdt en zijn eigen gang gaat met stevige rocknummers. Enkele meezingers ontbreken niet: oa. Paranoia again, Social disease. Ook ballads worden niet vergeten, Through Rain The Sun doet me aan Guns 'n Roses denken, al vind ik de stem iets te rauw klinken voor dit nummer. Reject Of Society laat bij mij ook nog een herinnering aan Lynyrd Skynyrd naar boven komen.The Madman mag als een van de betere nummers gezien worden en doet me denken aan Black Sabbath's Paranoid. Het slepende maar depressieve You And Me laat horen wat de band zowel muzikaal als vocaal in zijn mars heeft. Opvallend is dat het titelnummer een van de mindere tracks is.

Concluderend mag ik stellen dat deze band zijn eigen muzikale wegen wil bewandelen en daarvoor ook lef toont,beluister alleen maar eens de intro van deze schijf: Not Music.!!

Experienced?!? is overigens op 3 januari 2008 live te bewonderen in The Rambler in Eindhoven!!  

beoordeling: 75/100