Serenity Fails-the wind of change.

En dit is de zoveelste band in het emo/metalcore band. Zelf ben ik niet zo thuis in dit genre, en dus kan ik ook niet zomaar beoordelen of dit origineel is of niet.

 Dan nu over naar de demo zelf. Iets wat meteen opvalt op het moment dat je de cd pakt, is het verzorgde hoesje. Een van de weinige bands die meteen alles goed proberen op te pakken.

De muziek zelf is volgens mij redelijk standaard van opbouw binnen dit genre. Een deel van de tekst wordt gegrunt en een deel wordt clean gezongen, waarbij zowel de grunts als de cleane stem mij weten te overtuigen. Verder zit de productie ook wel aardig in elkaar. Geen overheersend geluid van 1 instrument, maar een duidelijke productie.

De demo begint rustig met het intro Wind of Change, waarna het nummer in Chains daar naadloos en prachtig op aansluit.

Daarna komen de minder opvallende nummers Silent Screams, Treasures from the Past en the Darwin Theory. Niet dat ze slecht zijn, maar ze zijn net iets minder van kwaliteit. 

En als eindspektakel hebben ze het nummer Sweet Dreams gecoverd van de band Eurythmics. Waarom het nummer zo goed is kan ik niet echt omschrijven, het luistert gewoon erg lekker weg, waarschijnlijk komt dat mede door de afwissling die erin zit.

Over het algemeen kan je zeggen dat het een goede eerste demo is geworden. Er is een redelijk tot goed geluid neergezet. De muziek steekt ook lekker in elkaar, of het origineel is zou ik niet weten omdat ik niet thuis ben in het genre. 

 

Eindcijfer: 80/100 

website: http://www.myspace.com/serenityfails