Ventolin: “Muzikanten moeten niet klagen!”

De alternatieve rockband Ventolin uit Deventer timmert sinds een jaar al redelijk aan de weg. Op 1 Oktober 07 besloot de band hun in één dag opgenomen debuut cd te releasen op internet (zie ook dit artikel ) en niet geheel zonder succes. Tal van interviews werden er gedaan en dat was nogal een verrassing, aldus de band zelf. “We zijn overspoeld met goede en leuke reacties en dat hadden we niet verwacht” aldus Albert Klein Boonschate drummer van de band.

De band ontving lovende kritieken op de site garageband.com en werd daarmee 9 sep 07 ‘Band of the Day’. Daarnaast ontving de band een award als ‘Best Melody in Alternative Rock’. “Een hele eer!” aldus Hans van der Kleij, zanger en gitarist van de band. “We zijn gedraaid op kleine alternatieve radiostations en 4 juli hebben we zowaar onze eerste optreden op 3FM. Echt helemaal te gek”.

Opmerkelijk want de band heeft nog nooit opgetreden of een live performance gedaan. Internet is in deze het toverwoord. Bekend geworden door internet, hoe gek kan het lopen. Waar de ene band sabbelt voor een beetje aandacht loopt de ander er gemakkelijk mee weg lijkt het. Plaats je tracks op sites als myspace en hyves en het internet doet de rest. Althans, in sommige gevallen. Bij Ventolin gaat het in ieder geval voor de wind.

Inmiddels sleutelt de band aan een nieuwe CD welke deze zomer af moet zijn. “Of misschien ook niet” aldus Hans van der Kleij. “We doen lekker ons eigen ding. Als de cd dan nog niet klaar is komt die later uit, misschien wel pas volgend jaar, als die maar goed wordt”.

Je kunt de muziek van Ventolin downloaden en beluisteren op www.ventolinmusic.com.