OCCULTFEST 2008 WEER GEZELLIG DRUK!

Al sinds een aantal jaren wordt er in drenthe een metalfest gehouden in Hoogeveen. Jacco Zuidema is een hardrocker in hart en nieren en organiseerd dit festival op een terrein in Hoogeveen. Samen met de vele vrijwilligers kan dit festival elk jaar weer georganiseerd worden. Dat mag van deze plaats ook wel eens gezegd worden. een big thumbs up voor de gehele organisatie van het OCCULTFEST!

                   

 

Vrijdag verzamelen zich de eerste hardrockers met hun tenten en proviand op de camping van het Occultfest. want vrijdagavond 5 september begint het twee-daagse festival. Om de prijs hoef je zo'n metal weekend niet te laten schieten; voor 15 euro kun je je tent kwijt en heb je de gehele entree, voor vrijdag-avond en de gehele zaterdag.

Volgens het Dagblad van het Noorden, zijn er in totaal zo'n 1000 rockers op het festival afgekomen.

Zaterdagmiddag ben ik zelf naar het festival afgereisd vanuit de wereldstad Emmen en heb daar een aantal pracht-bands aan het werk gezien, ik noem er even een paar: Hoogeveense trots MASSIVE ASSAULT maken melodieuze death metal en het uit Overijssel komende SYMFONY OF DESTRUCTION, beide ijzersterk in de death metal scene en komen er live ook goed vanaf, twee degelijke Nederlandse bands.
Verder black metal van Gheestenland, die het in het buitenland ook prima doen en wat dacht je van de oude rockers die een prachtige professionele hardrock show ten gehore brachten. MARTYR uit Utrecht had er echt zin in en wat ze deden kwam recht uut het hart. Respect jongens!!
Een andere band die opzien baarde was HEAVY LORD, een band uit Hellevoetsluis en omgeving. Zij tekenden bij een Russisch label en maken doom metal van het zware soort, geen nep of zachtzinnig geheel, nee deze jongens gaan echt diep! Denk eens aan Candlemass, vooral Trouble en old Black Sabbath – the godfathers of stoner en doom rock/metal.

Helaas heb ik de afsluiter GODDESS OF DESIRE gemist, maar ja mijn andere plicht riep… mijn radio programma – power in the blood – radio moonrock…

www.occultfest.nl

Al met al weer een gezellig feest en volgend jaar gewoon weer een Occultfest 2009!!

Gegroet, Acidos