Wrecking Crew-Where Soldiers Die

Wel een erg toepasselijke cover: een tank in de woestijn. Dit album dendert namelijk vanaf de eerste noten over je heen en vernietigt alles en iedereen. Tel daarbij op dat de productie óók nog goed is en je kunt ervan uitgaan dat deze full-length cd van Wrecking Crew geen seconde verveelt. En dat voor een Nederlandse band……    

 

Wrecking Crew is in 2000 ontstaan uit een coverband: Havoc.De oorspronkelijke oprichters Buks Kemp en Max Duijsens beginnen met schrijven en na twee jaar wordt in Nico Perreijn een zanger gevonden die de nog ontbrekende vocals en teksten verzorgt. In 2003 resulteert dat in "Another Fine Wreck". De band noemt het een testament voor 25 jaar "Heavy Metal", samengesteld door échte liefhebbers. Nico Perreijn en gitarist Remco de Jong treden definitief tot de band toe maar het duurt tot 2005 voordat er live-optredens volgen. 

Na het uitbrengen van een 2-tracks demo in 2006 volgt dus in 2008 deze full-length. Tien nummers, bijna 55 minuten,uiteraard zijn niet alle nummers even sterk. Duidelijk hoorbaar is wel dat er serieus werk van is gemaakt. De naam van de band is ontleend aan een Overkill-track die ook nog eens als cover de cd afsluit. Metalfeestje organiseren? Nou, dan kun je Wrecking Crew wel voor de muziek uitnodigen!!    

Wel jammer dat zanger Nico Perreijn de band alweer gaat verlaten, dus veel succes met het vinden van een nieuwe zanger.           

meer weten van Wrecking Crew?

www.myspace.com/wreckingcrewnl