VIRTUALLY NOTHING-PROLOGUE TO THE STORY

Je moet als band toch wel lef hebben om je in één rijtje te plaatsen met The Dillinger Escape Plan en The End. In de bijgeleverde bio zijn de jongens van Virtually Nothing dan ook zeker van hun zaak:"vier serieuze en getalenteerde muzikanten". Niks mis mee. Het gevaar van Screamo/Metalcore is al snel te complexe muziek.  De vorige demo werd reeds eerder door Aardschok.com gerecenseerd: http://aardschok.com/content/view/715/40/

 

Moet wel meteen kwijt dat een demo met drie tracks wel erg kort is, want na tien minuten is het alweer uit met de pret. Ondanks dat de schijf in een privé studio is opgenomen is de kwaliteit zeker acceptabel. Vanaf de eerste noten gaat de beuk er flink in. Track één: "Rhea" kent wat vocale misstappen maar geeft verder een prima indruk waar de band voor staat, complex maar niet te. De tweede track: "Insert Name Here"  is weer wat meer richting Hardcore, en zoals het hoort: kort en hevig.  In track drie: "Abuse The Breach" overheersen de grunts en screams vergezeld met heerlijke riffs, afgewisseld met een rustige(re) passage tegen het eind van deze demo, beste nummer van de drie.

Ik denk dat "Virtually Nothing" zeker toekomst heeft. Het wachten is alleen op een platenmaatschappij die de band op sleeptouw neemt en ze de kans geeft hun full-length: "The Story" uit te brengen.Ik wacht in spanning af. SUCCES!!

 

 www.myspace.com/virtuallynothing