THE LUCIFER PRINCIPLE – nieuwe CD Welcome To Bloodshed uit op 15 mei

Nederland heeft al sinds eind jaren '80 een goeie naam en dito reputatie op het gebied van hoogwaardige deathmetal-bands. Onlangs kwam bijvoorbeeld de nieuwe Pestilence uit en vanaf 15 mei kunnen de liefhebbers van hoogwaardig zwaar edelmetaal opnieuw naar de winkel om Welcome To Bloodshed aan hun collectie toe te voegen. Niet alleen hoort TLP tot de top van de Nederlandse metal-eredivisie, met het nieuwe Welcome To Bloodshed verkent het vijftal zelfs de grenzen van het thrash/deathmetal- genre. Bruut maar dansbaar (!); lomp maar melodieus, evil maar subtiel; compromisloos edoch catchy (mede dankzij de staande bas van Michael Grunwald) – de CD lijkt één grote muzikale paradox. Maar is méér. Zo verzorgt Henri Sattler van God Dethroned de gastvocalen en zat studiowizard Jochem Jacobs (Textures) aan de knoppen voor de mix en mastering. Voorts vormen de nummers, teksten, het artwork en de nieuwe videoclip een conceptueuze drieëenheid. Het kan niet anders dat de band met dit nieuwe meesterwerk internationaal door gaat breken!!

,Born In Bloodshed', het eerste vrijgegeven nummer van TLP's nieuwe album is vanaf nu te streamen op www.myspace.com/tlpmetal