Fill Bloom – No King

‘No King’ is de eerste demo van het Alkmaarse Fill Bloom. De band is tot stand gekomen uit resten van een aantal andere bands en is begonnen met spelen in de lente van 2008. Deze demo is een opwarmertje voor een full-length album wat ergens eind dit jaar uit moet komen.

Naar eigen zegge is de sound een combinatie van stoner en heavy rock, en daar kan ik me prima in vinden. De nummers hebben een lekkere groove,  en voor een demo klinken ze helemaal niet slecht. Het eerste minpunt begint alleen al bij 53 seconden: de zang. De zanglijnen klinken soms erg ongeïnspireerd en de zanger lijkt niet alle noten even goed te halen. Bij sommige stukken heeft dit overigens wel charme. Dat neemt niet weg dat het bij andere stukken weer niet zo mooi is.

Wat ook een minpunt is, is dat de nummers niet zo pakkend zijn, er zit niet zoveel afwisseling in en dat wordt wat snel saai. Voor een plaatje van 13,5 minuut is dat een beetje jammer. Het laatste nummer is overigens een uitzondering daarop, die bleef namelijk wel echt bij mij hangen.

Misschien klinkt dit wat negatief, maar er zijn gelukkig ook nog genoeg dingen die wel tof zijn aan Fill Bloom. Het spel is strak, er zitten een aantal goede gitaarrifs in en de nummers hebben een lekkere groove. De band is een album aan het schrijven, en als ze de nummers wat beter uitdenken zou dat best nog eens een hele leuke plaat kunnen worden.