CHRISTMAS METAL SYMPHONY 2009

Hoewel het nu nog hartje zomer is, zijn de voorbereidingen voor de tweede editie van CHRISTMAS METAL SYMPHONY op zondag 20 december in 013 te Tilburg al in volle gang. De eerste namen zijn ook al vastgelegd, terwijl er achter de schermen nog druk wordt gepraat met nog meer gasten die op het wensenlijstje staan van de organisatie. Kortom; het beloofd weer een heftige Kerstmis te gaan worden.

 

 

 

Zo zal de man met één van de meest rekbare stembanden, JORN LANDE, komen bewijzen waarom hij al sinds vele jaren wordt gerekend tot één van de beste metal- zangers. Inmiddels is Jorn weer met zijn oude band Masterplan de studio ingedoken na een afwezigheid in de band van bijna 4 jaar, om de nieuwe CD op te nemen die eind dit jaar moet gaan verschijnen. Uit de progrock hoek verwelkomen we DAMIAN WILSON, de man die jarenlang de stem was (en inmiddels weer is) van Treshold, Landmarq en Headspace. Daarnaast werkte hij samen met grootheden als Ayreon, Star One, Rick Wakeman’s English Rock Ensemble en Gary Hughes. Ook speelde Damian van ’98 tot 2000 de hoofdrol in Les Miserables wat veel fans verraste. Damian is zeer succesvol in de wereld van de rock en metal. Zijn passievolle, krachtige en sterke stem zorgden ervoor dat hij maar liefst 7 keer als beste zanger werd gekozen tijdens de Classic Rock Society UK Annual Awards.
De Old School Metal tijdens Chistmas Metal Symphony wordt dit jaar vertegenwoordigd door niemand minder dan onze kleine Duitse vriend met de enorme drilboorstem, UDO (Dirkschneider). Je kunt er dus op vertrouwen dat de meest legendarische nummers uit zijn rijke Accept-verleden de revue zullen passeren. Vette Metal uit Deutschland… Kerstmis zal nooit meer hetzelfde zijn….

Wisten we vorig jaar al dat MATS LEVÉN een geweldenaar was op het podium tijdens de eerste editie, dit jaar zal hij wederom zijn opwachting maken! Mats vond het zo’n geweldig feest dat hij graag weer van de partij wilde zijn, en wie zijn wij dan om daar nee tegen te zeggen?? De Nederlandse afdeling zal o.a. worden vertegenwoordigd door de zangeres die in het afgelopen jaar de meeste podiumindrukken te verwerken heeft gekregen; CHARLOTTE WESSELS van Delain. Wat er met Charlotte en haar band allemaal is gebeurd in de afgelopen anderhalf jaar valt bijna niet te beschrijven; de Delain Express raast maar door. Het werd dus hoog tijd Charlotte een “rustige” Kerst te bezorgen…

Dit zijn alvast de eerste 5 namen die bekend kunnen worden gemaakt. Zoals vermeld komen er nog veel meer heftige muzikale gasten aan, dus het verdient aanbeveling om de voorverkoop goed in de gaten te houden. Wil je alvast zeker zijn dat je erbij kunt zijn, dan kun je vanaf zaterdag 5 september bij 013 terecht voor kaarten. Op de website van 013 (www.013.nl) vindt je hierover alle informatie. De kaarten kosten in de voorverkoop € 32,50 (excl. reserveringskosten). Op 20 december (showdag) aan de kassa kosten ze € 37.50 (indien nog voorradig). CHRISTMAS METAL SYMPHONY begint om 20.30 uur en de deuren gaan open om 19.00 uur.