Effe Luisteren, November 2009

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

 • Insomnium heeft zijn vierde plaat, ‘Across The Dark’, sinds 26 september in de winkels liggen. Voor het nummer ”Down With The Sun“ heeft de band een videoclip opgenomen. www.youtube.com/watch?v=K003TNG40P8
 • Het vierde album van Sonic Syndicate komt pas in de lente van het volgende jaar uit, maar de nieuwe video ”Burn This City“ is er al. Een prima gelegenheid om de nieuwe zanger Nathan Biggs te zien en horen. www.youtube.com/watch?v=_ha6Gvq72CU&
 • Als voorproefje op de nieuwe, titelloze plaat van Hatebreed gaf de band ”In Ashes They Shall Reap“ vrij als audioversie. Nu de plaat ook daadwerkelijk uit is, is het nummer voorzien van een clip. www.youtube.com/watch?v=3oJTZ2ytv5A
 • Dat de mannen van Black Dahlia Murder niet aan poespas doen blijkt wel uit hun nieuwe video. In ”Necropolis“ trekken ze ouderwets van leer, op een… bowlingbaan! www.youtube.com/watch?v=iczD6VMBwqY
 • ‘This is Thirtheen’ (2007) werd door Anvil in eigen beheer uitgebracht. En met het nodige succes, want een re-release komt eraan. De daar aan toegevoegde bonustrack ”Thumb Hang“ kun je streamen via www.myspace.com/anvilmetal.
 • Je ooit afgevraagd hoe Van Halen klinkt als Down het speelt? PHIL Anselmo en consorten spelen een uitstekende live-versie van ”Ain’t Talkin’ ’Bout Love“. www.youtube.com/watch?v=WUJJ1MaCt0g&feature=player_embedded
 • De dames van Kittie laten in ”Cut Throat“, hun nieuwe videoclip, zien dat het uiteindelijk ‘gewoon’ om de muziek draait; gewoon inpluggen en rammen maar! www.youtube.com/watch?v=rsuTuAVJrF8
 • Hoewel de meest recente CD al ruim een jaar uit is, heeft dat The Rotted er niet van weerhouden alsnog een clip op te nemen. Ook zij rammen er hevig op los, zoals te zien is in ”Nothin’ But A Nosebleed“. www.youtube.com/watch?v=CErDRofVx5s
 • Eind september verscheen ‘Almost Home’ van Evergreen Terrace. Van dat album is ”Sending Signals“ te beluisteren op www.myspace.com/evergreenterrace.
 • Five Finger Death Punch heeft van ‘War Is The Answer’ het nummer ”Hard To See“ als eerste single gekozen. Daar hoort natuurlijk ook een video bij: www.youtube.com/watch?v=otsMXq-1xQw.
 • De Duitse death/thrashformatie Sardonic heeft net de MCD ‘Parasites’ uitgebracht en daarvan is nu ”Swarm“ te beluisteren op www.myspace.com/sardonicmetal.
 • Arkaea, de band met leden van Fear Factory en Threat Signal, heeft zijn eerste videoclip opgenomen voor ”Gone Tomorrow“, afkomstig van ‘Years In The Darkness’. www.youtube.com/watch?v=YVPJ6A74i24
 • ‘Concregation Of The Damned’ is het nieuwe album van Atreyu dat eind oktober in de winkel ligt. Luister alvast naar ”Stop! Before It’s Too Late en ”We’ve Destroyed It All“. www.myspace.com/atreyurock
 • The Psyke Project heeft vier nieuwe nummers van ‘Dead Storm’ op MySpace gezet, voor jullie luisterplezier natuurlijk! www.myspace.com/thepsykeproject
 • Alice In Chains’ nieuwe video ”Check My Brain“, van het eerste album met William DuVall achter de microfoon, bekijk je via www.youtube.com/watch?v=SZTQ7xlFFA8&feature=fvsr.
 • Wie van z’n sokken geblazen wil worden moet ”Shepherd’s Commandment“ van Dying Fetus kijken: vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=62972989
 • De Nintendo-metallers van Horse The Band hebben net ‘Desperate Living’ uitgebracht, en die gaat vergezeld van een nieuwe videoclip, ”Shapeshift“. www.youtube.com/watch?v=gMAsrDuDr2M
 • De Arnold Schwarzenegger-tributeband Austrian Death Machine heeft ”Iron Fist“ van Motörhead opgenomen. Luister naar de track op www.myspace.com/austriandeathmachine.
 • Raised Fist heeft een videoclip opgenomen voor ”Friends And Traitors“, afkomstig van ‘Veil Of Ignorance’. Naar eigen zeggen is de video ‘brutal’ geworden. Oordeel zelf: www.myspace.com/raisedfist.
 • ‘Lividity’ van It Dies Today is voor een groot gedeelte te beluisteren op een E-card (zie link hieronder). Het album was elders al eerder uit, maar ligt sinds half oktober pas in de Nederlandse winkels. www.trustkill.com/itdiestoday/lividity/europe-oct
 • The Crimson Armada heeft een videoclip geschoten voor ”The Serpent’s Tongue“, afkomstig van het debuut ‘Guardians’. De bedoeling van de clip is het weergeven van de intensiteit die de shows van de band met zich meebrengen. www.youtube.com/watch?v=RZ8akbP1ki0
 • De death metalformatie Graves Of Valor heeft een video van ”Bridles Of Incitatus“ op www.myspace.com/fromgravesofvalor gezet.
 • Op de MySpace-site van Burn staan drie nieuwe nummers van de CD ‘Universal Justice’. Daarop doen ook Joost van den Broek (ex-After Forever), Jan Somers (Vengeance) en Menno Gootjes (Threnody) mee. www.myspace.com/burnmusic
 • ”Tempest“ is de nieuwe video van A Storm Of Light en is te zien via de volgende link: www.vimeo.com/6582368.
 • Als voorproefje op ‘Walpurgus Rites’ heeft Belphegor het nummer ”Der Geistertreiber“ voorzien van een videoclip. www.myspace.com/belphegor
 • De nieuwe video van ”Utopia“ vormt een voorproefje van Within Temptation’s nieuwe album ‘An Acoustic Night At The Theatre’. Chris Jones verzorgt de mannelijke vocalen. www.youtube.com/watch?v=oEIvlihb2Ms&
 • ”Never Say My Name“ is de nieuwe video van het Poolse Vader. www.youtube.com/watch?v=6wSFNYPKov4
 • Halloween staat weer voor de deur en Alice Cooper hoopt erop dat die traditie nog jarenlang in stand blijft. Om dat kracht bij te zetten heeft hij ”Keeping Halloween Alive“ opgenomen en die song kun je hier beluisteren: www.myspace.com/officialalicecooper.
 • ”Strange And Beautiful“ kun je horen op de MySpace-site van Mudvayne. De track komt van de nieuwe titelloze plaat, die vlak voor kerstmis verschijnt. www.myspace.com/mudvayne
 • Een titel als ”Permitting The Noble Dead To Descend To The Underworld“ kan van niemand anders dan Nile zijn. Het is een track van het nieuwe werkstuk ‘Those Whom The Gods Detest’. Stream het nummer via www.myspace.com/nicecatacombs.
 • Paradox heeft net ‘Riot Squad’ in de winkels liggen. Het daarvan afkomstige ”Riptide“ kun je horen op www.myspace.com/paradoxbangers.