Abracadavre-Todesking

Dat er in Belgie een overvloed aan goede Metalbands is weet iedere metalhead. Zo ook heeft Abracadavre Kortrijk als thuishaven. Als ik de bio lees heb ik de indruk dat de band nu al een boek zou kunnen schrijven over zijn ontstaan en de bezettingswisselingen sinds 2007. Al dit maakt me nieuwsgierig naar de demo: Todesking, zeven nummers en speelt bijna een half uur

 

De uiteindelijke bezetting bestaat uit Rufus (zang), Saftn (guitar), Vinnie (bass) en Jantie (drums). Dat de band wordt beïnvloed door Black Sabbath is al hoorbaar aan het begin van de cd: na een aardig intro krijgen we bij track twee, Infinate Abyss, het donkerste en meest Doomy nummer te horen. De geluidskwaliteit van het schijfje past wel goed bij deze track: dof en een zware bass. Uiteindelijk blijkt dit een van de betere tracks te zijn ,maar is met bijna 8 minuten net iets te lang.

 

Vervolgens wordt de cd wat steviger en de zang agressiever. De muziek gaat toch wat meer richting Thrash. Zeker track 5: Misanthropy Is Law moet ik vermelden. Hierin leeft bassist Vinnie zich helemaal uit zonder al te veel te overheersen.

Met de tekst van Thank Hitler For Israel kaart de band de kwestie Israel/Palestina aan, waaruit blijkt dat Abracadavre ook nog een boodschap heeft te verkondigen.

Al met al een aardige demo met een redelijk tot goede geluidskwaliteit, artwork is eenvoudig, net als de muziek.