HIGH SCHOOL MUSIC COMPETITION

De High School Music Competition; de landelijke muziekcompetitie voor jonge bands en acts is weer van start gegaan. Met voormalige winnaars als The Death Letters en Starcatcher gaat de Popunie volgend jaar weer op zoek naar een nieuwe ontdekking. In de categorieën pop/rock, loud en hiphop kunnen 12 – 19 jarigen zich tot 31 december inschrijven via www.highschoolmusiccompetition.nl.

 

Na de inschrijf periode bepaalt een deskundige jury wie er doorgaan naar één van de drie voorrondes in maart 2010. Aan het einde van elke voorronde kiest de jury twee bands/acts die doorgaan naar de finale. Zij maken dan kans op een prijzenpakket (ter waarde van € 5.000,-) bestaande uit studiotijd, een cd productie, optredens (ook in het buitenland), promotie en een workshop van een Nederlandse artiest naar keuze.

In de finale spelen de zes finalisten ook een nieuw nummer. De compositie wordt gemaakt, onder begeleiding van een ervaren muzikant, met het winnende gedicht van de Doe Maar, Dicht Maar wedstrijd. De HSMC bouwt namelijk een brug tussen pop en poëzie. Met deze nieuwe song en eigen materiaal moet de band of act in de finale de jury en het publiek overtuigen. Of je nu wint of niet, alle nieuwe songs en een eigen nummer naar keuze worden vastgelegd op de cd School’s Out!

Meer info op www.highschoolmusiccompetition.nl waar je vanaf nu online kan inschrijven tot 31 december 2009.

 

Kijk even het filmpje via onderstaande link waarin ex-deelnemers hun ervaringen delen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=jYYbc7zyJvE