Effe luisteren April 2010

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • Het vervolg op Exodus’ Exhibit A; The Atrocity Exhibition verschijnt op 7 mei en heet Exhibit B: The Human Condition. Andy Sneap verzorgde de productie. De thrashband heeft als voorproefje de demotrack ”Hammer And Life“ op zijn MySpace geplaatst. www.myspace.com/exoduss
 • Het nieuwe album van Dark Tranquillity, ‘We Are The Void’ is in zijn geheel op MySpace te beluisteren. Vorige maand scoorde de plaat een vierde plaats in de soundcheck. www.myspace.com/dtofficial
 • Na twintig jaar zijn de hardcorepioniers van Sick Of It All nog steeds relevant in de scene. Op 19 april verschijnt het nieuwe album ‘Based On A True Story’. Daarvan kun je ”Death Or Jail“ alvast op hun MySpace beluisteren. www.myspace.com/sickofitallny
 • Via onderstaande link kun je ”No Way But The Hard Way“ van Airbourne downloaden. www.roadrunnerrecords.com/airbournemp3
 • Bleeding Through stond vorige maand nog in de Heineken Music Hall, met Machine Head en Hatebreed. Op 12 april komt het nieuwe, titelloze album uit. Daarvan kun je ”Anti-Hero“ alvast streamen op www.myspace.com/bleedingthrough
 • Het album ‘Hidden In Reality’ van gitarist Will Schut is gratis te downloaden via zijn website, inclusief boekje. willschut.metallive.nl
 • Het nummer ”My Obession“, dat Killswitch Engage opnam voor het Playstationspel ‘God Of War III’, staat als audiotrack op YouTube. Zoekterm: Killswitch Engage, My Obession.
 • Deftones brengt in mei het album ‘Diamond Eyes’ uit! ”Rocket Skates“ kun alvast streamen op de website www.deftones.com.
 • Het Gelderse Heidevolk zal van de nieuwe langspeler ‘Uit Oude Grond’ vijfhonderd vinylexemplaren drukken. Bekijk de albumtrailer op MySpace, waar nieuwe nummers als ”Dondergod“ en ”Nehalennia“ te beluisteren zijn. www.myspace.com/heidevolk
 • Cathedral bracht 26 maart ‘The Guessing Game’ uit. Daarvan kun je ”Edwige’s Eyes“ op www.myspace.com/cathedral beluisteren.

FF KIJKEN

 • De melodieuze death metalband Dark Tranquillity presenteert de video ”Shadow In Our Blood“, van het album ‘We Are The Void’. Het is de eerste video met bassist Daniel Antonsson (Dimension Zero, ex-Soilwork). Youtube-zoekterm: Dark Tranquillity, Shadow In Our Blood
 • Overkill leverde met ”Ironbound“ een goede plaat af. De thrashers hebben van het nummer ”Bring Me The Night“ een videoclip gemaakt. YouTube-zoekterm: Overkill, Bring Me The Knight
 • Op www.myspace.com/shadowsfall kun je Shadows Fall’s cover van Ozzy Osbourne’s ”Bark At The Moon“ streamen. Daar is ook een videoclip bij geschoten. Het nummer staat op de luxe editie van ‘Retribution’. YouTube-zoekterm: Shadows Fall, Bark At The Moon
 • Het Zweedse Igneous Human heeft het nummer ”Demonride“ verbonden aan de film ‘The Road Viking’. Op het net circuleert de videoclip met beelden uit de film. Youtube-zoekterm: Igneous Human, Demonride
 • Het Israëlische Orphaned Land heeft een clip opgenomen van ”Sapari“, de openingstrack van ‘The Never Ending Way Of ORwarriOR’. Bekijk of audiostream de track op de MySpace van het progcollectief. www.myspace.com/orphanedmyspace
 • Op het YouTube-kanaal van Massacre Records staat Demonica’s nieuwe video ”Demon Class“ en vele links naar andere nieuwe video’s, van bijvoorbeeld Mammutant, Legion Of The Damned en Catamenia. www.youtube.com/massacrerecords
 • Barn Burner heeft een clipje gemaakt bij Half Past Haggard, dat van het onlangs verschenen Bangers afstamt. YouTube-zoekterm: Barn Burner, Half Past Hagard
 • De nieuwe videoclip van Trivium heet ”The Shattering Of Skies Above“, en is niet afkomstig van het laatste album ‘Shogun’. Het is de eerste opname met nieuwe drummer Nick Augusto. YouTube-zoekterm: Trivium, The Shattering Of Skies Above
 • Midden maart verscheen de vier track EP ‘The Longest Year’ van Katatonia. Het gelijknamige titelnummer is afkomstig van het vorig jaar verschenen ‘Night Is The New Day’. Het is de eerste video sinds het vertrek van de broers Fredrik en Mattias Norrman. YouTube-zoekterm: Katatonia, The Longest Yeara