RONNIE JAMES DIO OVERLEDEN

Vanavond heeft Ronnie James Dio het gevecht tegen maagkanker verloren. Zijn vrouw Wendy maakte dit kort na Dio’s dood bekend. „Vandaag is mijn hart gebroken. Ronnie is om 7.45 uur (plaatselijke tijd) overleden”, schrijft zij op de website ronniejamesdio.com. Dio is van essentieel belang voor metal geweest. Hij was het die de befaamde devil horns bedacht. Hij zong in bands zoals Elf, Roger Glover, Rainbow, verving Ozzy Osbourne bij Black Sabbath, en begon toen een band onder zijn eigen naam. Met de heren van Black Sabbath ging hij later verder onder de naam Heaven And Hell. Vorig jaar november werd er kanker geconstateerd bij Dio, die daar zeer positief mee omging. Hij had er alle vertrouwen in volledig te herstellen. Er waren zelfs data geprikt voor een nieuwe concertreeks van Heaven And Hell. Het mocht helaas niet zo zijn, Ronnie James Dio is 67 geworden.

 

 

Ronnie James Dio  (1942 – 2010)