Verslag interview Veritas Infinita uit Friesland

 

Veritas Infinita speelde op het Night of Metal festival in Assen, daar had ik een gesprek met de band, het verslag leest u hier.

Wanneer is de band Veritas Infinita Begonnen?

Eind 2007 is de band bij elkaar gekomen. De bandleden zijn via via bij elkaar gekomen, we kenden elkaar niet van te voren. Onze zangeres Linda Augustinus is vanuit het westen van Nederland verhuisd naar de provincie Friesland . Het is best leuk in Friesland ‘zegt ze’ en ik kan
het goed vinden met de andere bandleden.

Waar komt de band vandaan?

Uit Friesland dus, omgeving: Oosterzee, Lemmer en Wolvega

 

Hoe omschrijven jullie de muziek die jullie maken?

Tja..ha, ha…dat is moeilijk te zeggen, het heeft raakvlakken met oa. The gathering, Evenesance. Maar we hebben onze eigen inbreng, onze eigen mix om onze muzikale stijl te creeeren.

Waarom zijn jullie de band begonnen, is het de passie voor muziek, of is er meer dan muziek alleen?

Natuurlijk zijn we gek op muziek, maar onze drijfveer is het geloof in Jezus Christus. Dit rotsvaste vertrouwen waarover we kunnen lezen in de bijbel, willen we graag naar de luisteraar overbrengen. Dat is voor ons eigenlijk het belangrijkste. Daarbij zijn we natuurlijk rock en metal liefhebbers, het is eigenlijk een mix van muziek en de tekst dat voor ons belangrijk is. In de christelijke of gospel muziek scene kennen ze de bijbel wel, daar is onze boodschap “normaal”, maar we willen ook graag daarbuiten datgeen uitragen wat voor ons zo belangrijk is. Veritas Infinita betekend trouwens: oneindige waarheid.

Hebben jullie reeds meer opgetreden?

We hebben 3 concerten gedaan in wolvega, Zeewolde en vandaag op het Night of Metal festival in Assen.

Komt er een cd van jullie uit, waar kunnen we jullie op internet vinden?

De cd is net uit, we zijn niet zolang geleden uit de studio gekomen in Zwolle, waar de cd is geproduceerd. Het is dus allemaal vers van de pers.
Het is een cd die in eigen beheer is uitgebracht, er is geen ‘record label’ aan te pas gekomen. Tegenwoordig is het moeilijk om daar terecht te komen, er zijn een miljoen bands die graag een contract willen hebben..
In de 80 en 90 er jaren was er bijna niets te doen buiten een platen-label, maar tegenwoordig via internet, kun je zelfs via Hyves en Myspace heel veel doen qua promotie van de band. De band is op hyves en oa. myspace te vinden en wereldwijd kunnen internet-surfers ons vinden.
www.veritas-infinita.nl

Ps. laatste melding is, dat de toetsenist van de band de band heeft verlaten, dus voor evt. geinteresseerden kunnen zich melden bij de band!

www.veritas-infinita.nl

 

Gegroet, Heiko/Acidos