GOTTHARDZANGER STEVE LEE DOODGEREDEN

stevegott

Terwijl Steve Lee zich in de VS bevond, reed hij er op 5 oktober op uit  met vijftig bevriende motorrijders. Toen een heftige regenbui ze overviel, moest de groep noodgedwongen stoppen op de vluchtstrook. Daar werd de frontman van Gotthard aangereden door een vrachtwagen die moest uitwijken. Steve Lee stierf ter plekke. Hij is 48 jaar oud geworden.

 

Ook Gotthard-bassist Marc Lynn en Lee’s geliefde Brigitte Voss-Balzarini waren aanwezig bij het fatale ongeluk. Lee was het enige slachtoffer. Nog geen twee maanden geleden raakte de zanger ook al verzeild in een ongeluk. Met zijn auto kwam hij in een kettingbotsing terecht. Zijn auto werd vol van achteren geramd, maar Lee bleef toen ongedeerd.

Van Gotthard’s laatste album Need To Believe werden in hun thuisland Zwitserland dertigduizend exemplaren verkocht. In totaal bracht de hardrockformatie negen studioalbums uit.