LANGVERWACHT ALBUM CROWBAR IN AANTOCHT

crowbarartwork

De legendarische cultband Crowbar brengt het nieuwe album ‘Severe The Wicked Hand’ uit op 8 februari 2011 via Century Media (in de V.S. E1 Records). Het is de samenwerking tussen de metalsludgeband en E1. Hun laatste album dateert al weer uit 2005, toen ‘ Lifesblood For The Downtrodden’ verscheen, toen bij Candelight Records. Daarop was gitarist Steve Gibb nog van de partij, maar die heeft onlangs plaatsgemaakt voor Matthew Brunson. Die kennen we als bassist van Kingdom Of Sorrow, het nevenproject van Crowbar’s bandbaas Kirk Windstein en Hatebreed-zanger Jamey Jasta. De kenners zullen opmerken dat ook het bandlogo anders oogt. Wie niet tot februari kan wachten kan zich tegoed doen aan de in oktoker verschenen re-releases van. Dat zijn, en kenners rekenen die tot de beste Crowbarplaten; ‘Crowbar’, ‘Live + 1’ (EP) en ‘Time Heals Nothing’. 

 

Een voorproefje van ‘ Sever The Wicked Hand’  vind je via onderstaande link, daar is „The Cemetery Angels” te horen:

http://www.noisecreep.com/2010/11/23/crowbar-cemetery-angels-song-premiere

 

 

Tracklist:

1. Isolation (desperation)

2. Sever the wicked hand

3. Liquid sky and cold black earth

4. Let me mourn

5. The cemetery angels

6. As I become one

7. A farewell to misery

8. Protectors of the shrine

9. I only deal in truth

10. Echo an eternity

11. Cleanse me, heal me

12. Symbiosi

 

www.myspace.com/crowbar