MANNY VAN OOSTEN OVERLEDEN

alt

In de vorige editie van Aardschok werd duidelijk dat Manny van Oostens toestand niet geweldig was, maar dat het zo snel zou gaan had niemand verwacht. De Zwolse gitarist overleed 25 februari jongstleden. Vorig jaar werd bij hem de ziekte A.L.S. ontdekt, waarbij de spierfuncties uitvallen. Ook Toto’s bassist Mike Porcaro en gitarist Jason Becker lijden aan deze ziekte.

 

Manny van Oosten maakte naam als gitarist van onder meer Black Out en To Elysium. Ook was hij bezig met rockopera’s. Zijn laatste jaren stonden in het teken van Infernorama. Die zou in Odeon, Zwolle in premiere gaan op 19 maart. Manny van Oosten mocht het niet meer meemaken. Hij is 55 jaar geworden.

 

De familie van Manny van Oosten organiseert een afscheidsconcert in Hedon, Zwolle op 9 maart van 20:00 tot 22:00. Iedereen die hem een warm hart toedroeg is uitgenodigd.

 

 

 

 

alt