Effe luisteren Mei 2011

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • Het derde album ‘Between The Devil And The Deep Blue Sea’ van het southern rockkwartet Black Stone Cherry wordt voorafgegaan door de single „White Trash Millionaire”, die op de site van Roadrunner te luister staat. Het nummer „Boom Boom” is gratis te downloaden. www.roadrunnerrecords.com(/boomboom)
 • Het Zweedse Bloodbound levert keer op keer prima te pruimen power metalalbums af. Vorige maand nog met ‘Wings Of Madness’. Van dat album is het nummer „Moria” te streamen via onderstaande link. www.bloodbound.se/music/bloodbound_-_moria.mp3
 • Deze maand doet Havok van zich spreken met energieke thrash die recht uit het hart komt. Liefhebbers van groepen als Exodus, Testament, Slayer en…. kortom alle goede thrashbands, luisteren naar „Scumbag In Disquise” op www.havokband.com.
 • Maar moeilijk te geloven dat voormalig Gorefest-gitarist Boudewijn Bonebakker je met Gingerpig helemaal in de jaren zeventig laat wanen? Luister de nummers „Undefined Call” en „Digging With Bare Hands” op www.myspace.com/gingerpigrock

FF KIJKEN

 • Peter Pan Speedrock heeft een video geschoten voor de titeltrack van ‘We Want Blood’. Die ademt als vanouds de geur van zweet, bloed en bier, en knalt van begin tot eind. Met datzelfde nummer speelde het drietal afgelopen maand het pleisterwerk van het plafond bij De Wereld Draait Door. YouTube-zoekterm: Peter Pan Speedrock, We Want Blood YouTube-zoekterm: Peter Pan Speedrock, DWDD
 • VOLBEAT heeft een videoclip opgenomen van „16 dollars”. Het nummer van ‘Beyond Hell/Above Heaven’ is geschoten in een typische comicsetting. YouTube-zoekterm: Volbeat, 16 dollars
 • THE POODLES heeft een breed publiek. Zowel glamrockers, AOR’ers, en heavy metallers kunnen wel uit de voeten met deze Zweedse rockers. „Cuts Like A Knife” is, zoals in de recensie verderop in dit blad terecht wordt opgemerkt, het ideale visitekaartje. YouTube-zoekterm: The Poodles, Cuts Like A Knife
 • Benieuwd hoe de nieuwste Zweedse sensatie klinkt? Voor het oog valt er sowieso genoeg te zien. De zes van Amaranthe raken in „Hunger” verzeild in een actierompslomp en incasseren daarbij de nodige klappen. YouTube-zoekterm: Amaranthe, Hunger

FF DOWNLOADEN

 • FF DOWNLOADEN!
 • Jane’s Addiction geeft het nieuwe nummer „End To The Lies” weg. Het werd mede geschreven door de vertrokken bassist Duff McKagan, die is vervangen door Dave Sitek. Het nummer staat op het eind augustus te verschijnen ‘The Great Escape Artist’. http://janesaddiction.com/splash
 • Wormrot uit Singapore komt in mei met een nieuw album. ‘Dirge’ verschijnt 23 mei en telt 25 grindcoregranaatjes die in 18 minuten als een razende voorbijtrekken. De hele CD is gratis te downloaden via de website van Earache. www.earache.com/dirge
 • Van Aardschoks album van vorige maand, Eden’s Curse’ ‘Trinity’ is het nummer „Saints Of Tomorrow” gratis te downloaden op onderstaande website. Naar beneden scrollen, je e-mailadres invullen en genieten maar. www.melodicrock.com/showcase/edenscurse-trinity.html.