EX-DRUMMER MANOWAR OVERLEDEN

alt

Voormalig MANOWAR-drummer SCOTT COLUMBUS is maandag 4 april overleden. Hij speelde met de heavymetalband tussen 1983 en 1991 en keerde in 1995 terug om in 2008 wederom te vertrekken. Vorig jaar verklaarde hij dat hij Manowar had verlaten omdat hij “het eens was over onenigheden” met bandleider Joey DeMaio. Het was een typische Columbus-reactie, die optimistisch door het leven ging. De linkshandige muzikant heeft geen spijt gehad van zijn vertrek. “Ik heb een lange en prachtige carriere beleefd, en heb geen spijt; het leven gaat door”. Er deden geruchten de ronde dat hij moest afrekenen met een persoonlijk tragedie, maar hij ontweek dat door te zeggen dat hij “in de beste periode van zijn leven zat.” De laatste jaren werkte hij aan een instrumentale plaat onder de toepasselijke naam ‘Instrumetal’. De CD zou al zo goed als af zijn.

 

Scott Columbus is 54 geworden.

 

Manowar speelt op vrijdag 8 april in de Rodahal in Kerkrade.