Pink Floyd Project! uit Friesland

 

Waar komen jullie precies vandaan?

PFP is een grotendeels Fries gezelschap bestaande uit professionele en semi-professionele muzikanten.
 
Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

Met een kleine groep bevriende muzikanten heb ik  de 15-koppige band opgezet met als doel de muziek van Pink Floyd spelen inclusief een grote ‘Floydiaanse’ show eenmalig op te voeren in een tributeconcert.
 
Hoe zijn jullie op het idee gekomen om Pink Floyd te gaan coveren?

Dit spookte al vijf jaar eerder in m’n hoofd rond, toen mijn eigen coverband Kevin’s Crew een stapje terug deed. Daardoor kreeg ik meer tijd voor andere muzikale wegen en heb ik dit idee tot uitvoering gebracht. De trigger was het optreden van PF in Londen tijdens Live8, waar ik getuige van mocht zijn.
 
Hoe is het tot nu toe gegaan met het Pink Floyd Project? 

We zijn ontvangen met groot enthousiasme, goede recencies en uitverkochte zalen. Per jaar spelen we ongeveer vijf shows die we tot nu toe allemaal hebben uitverkocht (bezoekeraantallen tussen 1500 en 4000 PF fans).

 

Hoe zijn jullie live ontvangen door de fans en pers?

We zijn gehyped door de, met name Friese, pers en PF fans hebben ons in de harten gesloten. We mogen ondertussen worden gerekend tot een van de beste Floyd tributebands van Europa, zoals de opinie beweerd.
 
Is er ook een cd of dvd uitgekomen van het Pink Floyd Project?

Jazeker, van het eerste concert is een audio-cd uitgebracht genaamd ‘Pink Floyd Project Part 1’  en drie  jaar later een live dvd PFP ‘Live at the Teatertun Rijs, een van de oudste amphitheaters van Nederland.
 
Ik heb op jullie website gezien dat jullie op zaterdag 3 september 2011 in Grouw (Friesland) ‘Pulse’ gaan integraal opvoeren.
Kun je daar iets over vertellen?

Dit jaar is ons lustrum, en dat vieren we met een jubileumshow, waar we ‘Pulse’ integraal gaan opvoeren. Het album ‘Pulse’ is opgenomen tijdens de laatste wereldtournee ‘Division Bell’ van PF in 1994. Eerder hebben we al diverse andere PF albums uitgevoerd, maar dit is weer

een nieuwe en spannende uitdaging, mede omdat de show behoorlijk uitpakt. 
 
Zijn er verder nog concerten in aantocht?

Sowieso nog een in het najaar en wellicht in augustus, daar is ons management nog mee in onderhandeling. Dit wordt niet de pulseshow, maar de 2010 show, waar we onder meer veel van het album ‘Animals’, ‘The Wall’ en ‘Dark Side Of The Moon’  spelen. Ook is dit het laatste optreden van onze sologitarist Eddie Mulder, hij wordt vanaf het concert in Grou opgevolgt door Henk Bennen (ex-gitarist van Prodical Sons, en IOS.)
 
-Waar kunnen belangstellenden jullie vinden op het internet?

www.pinkfloydproject.nl

Zijn er verder nog toekomstplannen met het project?

We beginnen een nieuwe start met nieuwe bandleden en zijn in voorbereiding voor twee megashows in 2012, waarmee we PFP landelijk (nog) beter en definitief op de muziekkaart willen zetten. 
 
Heb je nog iets te vertellen aan de lezers van de aardschok online?

Heb je PFP nog niet gezien, dan is 3 september in Grou (FR) de kans. Geniet van 2,5 uur PF hits met een magnifieke show, surround audio en verbijsterende visuals! Een muzikale reis door het sprookjeslandschap van PF. Ouderen zullen met de PFP show, de concerten van Pink Floyd herbeleven, de jongere generatie maakt kennis met een van de meest innovatieve en spectaculairste bands uit de popgeschiedenis. See you out there!