NIEUWE RELEASEDATA DREAM THEATER, OPETH & MACHINE HEAD

Noteer de volgende data maar alvast in de agenda, want september wordt een maand om nooit meer te vergeten. Dream Theater, Opeth en Machine Head brengen dan alledrie nieuwe albums uit.

 

9 september – Dream Theater – A Dramatic Turn of Events

Geproduced door gitarist John Petrucci is dit het eerste album zonder voormalig bandleider Mike Portnoy. Zijn plaats is ingenomen door een vriend van hem, Mike Mangini. Die blies de bandleden van Dream Theater omver tijdens zijn auditie. Zanger James Labrie over het album: “De laatste maanden zijn ongelooflijk positief en vol voldoening geweest. De nieuwe nummers en het geluid zijn meer levendig en jeugdig dan ooit.” Andy Wallace is verantwoordelijk voor de mix. Er staan negen nummers op het album.

www.dreamtheater.net

 

20 september – Opeth – Heritage

De Zweedse progressieve metalband Opeth is al weer toe aan zijn tiende album. Naar verluidt zal deze voor de verandering géén grunts bevatten. Dat is voor het eerst sinds Damnation, het semiakoestische werkstuk. Toch zal dit album harder zijn. Bandleider Mikael Akerfeldt zegt er het volgende over: “Het voelt alsof ik sinds mijn 19e toegewerkt hebt naar het meedoen op een album zoals dit.” Het album wordt voorafgegaan door de single en video ‘The Devil’s Orchard’. Een releasedatum hiervoor is nog niet bekend. Steven Wilson (Porcupine Tree) is verantwoordelijk voor de mix. Er staat tien nummers op ‘Heritage’.

www.opeth.com

 

23 september – Machine Head – nog ongetiteld

Machine Heads album wordt geproduced door frontman Robb Flynn en verschijnt 23 september. Maar al op 14 juni worden we door de groovethrashband lekker gemaakt met het nummer ‘Locust’, dat is vanaf die dag te downloaden via iTunes. Het nummer klokt volgens Flynn een dikke acht minuten. Ook heeft hij zich laten ontvallen dat geen enkel nummer korter duurt dan zes minuten. Over het nieuwe album zegt hij: “Het is een bloemlezing van wat we de laatste zeventien jaar hebben gedaan, maar we hebben het naar een nieuw niveau gebracht. Verwacht power grooves, typische Machine Head-harmonics, knallende gitaren en donkere melodieën.”
www.machinehead1.com