Effe luisteren Augustus/September 2011

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

  • Een miljoen mensen zijn je al voorgegaan. Zij hebben het nieuwe Dream Theater-nummer “On The Back Of Angels” met nieuwe drummer MIKE MANGINI al gehoord. De albumopener zet met bijna negen minuten alvast een fijne toon voor de rest van ‘A Dramatic Turn Of Events’. YouTube-zoekterm: Dream Theater, On The Back Of Angels
  • De Canadese progmetalband INTO ETERNITY zag zanger STU BLOCK onlangs naar ICED EARTH vertrekken. Daarop is bandbaas TIM ROTH zelf maar gaan zingen. Het nieuwe nummer “Sandstorm” is te verkrijgen via iTunes en de band resideert momenteel in de studio. YouTube-zoekterm: Into Eternity, Sandstorm
  • Na acht lange jaren komt Anthrax eindelijk weer eens met een nieuwe plaat. Met zanger Joey Belladonna nog wel. ‘Worship Music’ wordt door Nuclear Blast op 12 september uitgebracht. Afgaande op het nummer “Fight ‘Em Til You Can’t (Fight No More)” zit het met de kwaliteit wel snor. YouTube-zoekterm: Anthrax, Fight Em
  • CHIMAIRA stelt nooit teleur als je op zoek bent naar een keiharde bak metal in your face. Zelfs Kerry King is groot fan van de band. ‘The Age Of Hell’ verschijnt binnenkort. Van dat album staan “Trigger Finger” en “Born In Blood” al op het net. YouTube-zoekterm: Chimaira, Trigger Finger/Born In Blood

FF DOWNLOADEN

  • FF DOWNLOADEN
  • De link hieronder oogt een beetje ingewikkeld, maar het gratis The Answer-nummer “Piece By Piece” is daarentegen een simpele portie onvervalste rock van de bovenste plank. Het derde album ‘Revival’ van deze Ierse belofte verschijnt op 7 oktober. http://zaphod.uk.vvhp.net/reg/reg.pl?id=6213-178437

FF KIJKEN

  • De meeste bands geven een nieuw nummer weg in de aanloop naar een nieuw album, maar niet Mastodon. “Deathbound” is een overblijvertje van ‘Crack The Skye’ en de bijhorende video is een soort doorgesnoven versie van The Muppet Show. YouTube-zoekterm: Mastodon, The Deathbound
  • Het Taiwanese CHTHONIC heeft voor hun nieuwe ‘Takagaso Army’ twee video’s geschoten. Deze nummers, “Takao” en “Broken Jade”, zal de band vast ten gehore brengen als ze samen met Arch Enemy eind dit jaar in Paradiso en 013 staan. YouTube-zoekterm: Chthonic, Broken Jade of Chthonic, Takao
  • Dé verrassing in de Soundcheck van deze maand is toch wel het Amerikaanse CROSSFADE. Fijne, vette en een tikkeltje donkere metal met cleane vocalen. Hoewel het album ‘We All Bleed’ net uit is, staat de bijhorende video “Killing Me Inside” al ruim een jaar online. YouTube-zoekterm: Crossfade, Killing Me Inside
  • De videoclip van Trivium’s “In Waves” borduurt een beetje voort op de foto’s van de band die vorige maand in Aardschok stonden. Bekijk de titeltrack van het nieuwe album. YouTube-zoekterm: Trivium, In Waves