Effe luisteren November 2011

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • De heropname van SICK OF IT ALL’s “Built To Last” is te streamen. www.lambgoat.com/news/view.aspx?id=16883.
 • Het hele nieuwe album ‘III’ van CHICKENFOOT is te streamen via http://music.aol.ca/new-releases-full-cd/#/3
 • Het glamrockgezelschap Steel Panther is binnenkort terug met het tweede album ‘Balls Out’. Daarvan zijn de nummers “17 Girls In A Row” en “If You Really Really Love Me” al te beluisteren. YouTube-zoekterm: Steel Panter, 17 Girls/If You Reall

FF KIJKEN

 • DEVIN TOWNSEND heeft een video opgenomen van “Juular”. IHSAHN zingt daarop ook mee. ZILTOID, de ‘puppet in space’, komt ook nog even voorbij. YouTube-zoekterm: Devin Townsend, Juular
 • OPETH heeft een videoclip geschoten voor “The Devil’s Orchard”. Het nieuwe album ‘Heritage’ kwam overigens binnen op nummer 10 van de album top 100. YouTube-zoekterm: Opeth, Devil’s Orchard
 • Met het nieuwe nummer “Get Up!” verrast Korn vriend en vijand door een compleet nieuwe weg in te slaan. Het nummer is hevig beïnvloed door electronica. Niet helemaal des metals, maar het wordt wel overal laaiend enthousiast onthaald. YouTube-zoekterm: Korn, Get Up!
 • Genoeg van het kijken en luisteren naar langharige metalmannen? De Noorse zangeres ISSA biedt uitkomst. Haar tweede plaat ‘The Storm’ evenaart met twee vingers in de neus de debuutplaat. Een aanrader voor liefhebbers van melodische rockreleases uit de Frontiers-stal. YouTube-zoekterm: Issa, Looking For Love
 • House Of Lords is helemaal terug met het topalbum ‘Big Money’. Beeldmateriaal van de symfonische rocktrack “Someday When” vind je via de YouTube-zoekterm: House Of Lords, Someday When
 • FIVE FINGER DEATH PUNCH heeft alle cliché’s die een clip maar kan hebben in “Under And Over It” gestopt. Snelle auto’s, drank, bloedmooie vrouwen… Kijk zelf! YouTube-zoekterm: Five Finger, Under And Over It

FF DOWNLOADEN

 • FF DOWNLOADEN
 • PEARL JAM geeft het nieuwe “Olé” gratis weg op de website van de documentaire ‘Pearl Jam Twenty’. De track staat mogelijk ook op het nieuwe studioalbum. De grungeband had eerder dit jaar al 25 nieuwe nummers klaarliggen en ging in april de studio in. www.pj20.com/countdown.
 • Het nieuwe BIOHAZARD-album ‘Reborn In Defiance’ is uitgesteld tot 20 januari. Als goedmakertje staat het nummer “Vengeance Is Mine” als gratis download op http://www.facebook.com/BiohazardDFL.