Ode aan overleden Thin Lizzy frontman in Weert

Hij was ooit de frontman van een van de grootste rockbands in de jaren 70 en scoorde grote hits met songs als ‘Whiskey in the Jar’ en ‘The Boys Are Back In Town’, en overleed in 1986 aan een overdosis Speedball. Phil Lynott, een van de absolute grootheden uit de rock ‘n roll van de vorige eeuw. Op vrijdag 7 Januari, 26 jaar na zijn dood, vindt er een grootse tribute plaats in Muziekcentrum de Bosuil. In navolging van de Vibe for Philo, die jaarlijks in Dublin plaatsvindt, zullen ook in Weert een aantal nationale en internationale bands hun held op het podium eren. Op deze dag vindt jaarlijks in Dublin de tribute ‘Vibe for Philo’ plaats. Duizenden Thin Lizzy-fans uit de hele wereld, ook uit Nederland, bezoeken deze Vibe waar veel Lizzy-coverbands optreden. Uniek en onvergetelijk Muziekliefhebber Roger Rutten kwam op het idee om een soortgelijke avond in de Bosuil te organiseren en kwam al snel in contact met Weertenaar en groot Thin Lizzy fan, Peter Vleeshouwers. Samen met nog enkele andere grote Lizzy fans, waaronder leden van de de band PARRIS organiseren zij de eerste editie van de “Nederlandse Vibe” onder de naam: ‘Remember Phil 2012 : A tribute to Phil Lynott’.

Gezien het aantal Nederlandse en Belgische fans dat jaarlijks de Vibe in Dublin bezoekt, is de verwachting dat succes verzekerd is voor de Weerter editie in de Bosuil. Enkele (cover)bands hebben hun medewerking al toegezegd: Parris (NL), Dizzy Lizzy (UK) & Special Guests. Meer (inter)nationale namen worden de komende weken aan de line-up toegevoegd. Ook zal er een akoestische verrassings-set gebracht worden, met songs die je niet vaak hoort van Lizzy. Het belooft een onvergetelijke en unieke avond te worden voor liefhebbers van rockmuziek in het algemeen en liefhebbers van Phil Lynott en Thin Lizzy in het bijzonder.

Een deel van de opbrengst van de avond wordt overigens geschonken aan het Roisin Dubh Trust (Black Rose organisatie). Dit is een organisatie die zich enerzijds bezighoudt met het in stand houden van de herinnering aan Philip Parris Lynott én zijn ongelooflijke talent en anderzijds met het ondersteunen van jonge talentvolle muzikanten.