Effe luisteren Januari/Februari 2012

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

  • ERIC WAGNER is al weer een tijdje weg bij TROUBLE, maar stapt nu naar voren met zijn nieuwe band BLACKFINGER. In de loop van 2012 verschijnt er een volwaardig album, maar je kan nu al luisteren naar “All The Leaves Are Brown”. Het staat op YouTube en is via iTunes verkrijgbaar. YouTube-zoekterm: Blackfinger, All The Leaves Are Brown
  • TRENT REZNOR en ATTICUS ROSS geven maar liefst 35 minuten weg van hun soundtrack voor ‘The Girl With The Dragon Tattoo’. http://nullco.com/GDT/gbp.php
  • Ondanks het vertrek van zanger ROGGA JOHANSON doet The 11th Hour het verrassend goed in de Soundcheck van deze maand. Het doomgezelschap rondom drummer ED WARBY heeft een albumteaser online gezet. YouTube-zoekterm: 11th Hour, Lacrima
  • Het uitgestelde ‘Reborn In Defiance’ van BIOHAZARD verschijnt in januari dan toch eindelijk. Op Facebook heeft de groep een drietal nieuwe nummers te luisteren gezet, “Reborn”, “Vengeance Is Mine” en “Come Alive”. www.facebook.com/biohazardDFL
  • Lamb Of God heeft het nieuwe nummer “Ghost Walking” online gezet. In het interview verderop lees je dat niet iedereen gelooft dat gitarist Mark Morton de solo speelt, maar dat is wel degelijk degene die je hoort. Luister zelf maar. YouTube-zoekterm: Lamb Of God, Ghost Walking
  • ASPHYX’ nieuwe album verschijnt 24 februari en heet ‘Deathhammer’. Bij Rock Hard hebben ze de hand gelegd op de titeltrack. Martin van Drunen over zijn vocalen: “Die zijn zo kwaad en agressief dat ze klinken als een oorlogsverklaring.” www.rockhard.de/megazine/praesentationen/asphyx.html
  • Wil je al voorpret op de RAMMSTEIN-show in maart? YouTube-zoekterm: Intro & Sonne

FF DOWNLOADEN

  • FF DOWNLOADEN
  • If you can’t beat ’em, join ’em. Zo denkt hardrockband MY RUIN over het downloaden. De groep uit Los Angeles geeft het nieuwe album ‘A Southern Revelation’ gratis weg via: http://myruin.bandcamp.com

FF KIJKEN

  • Het Amerikaanse Red Fang is op vrijdag 3 februari in 013 te Tilburg de support-act van Mastodon, de band waarmee het in Amerika ook al toerde. In april staat de band in dezelfde zaal tijdens Roadburn. Het album ‘Murder The Mountains’ verscheen eerder dit jaar op Relapse Records. Op de geweldige video voor “Wires”, zie je wat de band m

    Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

     


     

    FF LUISTEREN

  • ERIC WAGNER is al weer een tijdje weg bij TROUBLE, maar stapt nu naar voren met zijn nieuwe band BLACKFINGER. In de loop van 2012 verschijnt er een volwaardig album, maar je kan nu al luisteren naar “All The Leaves Are Brown”. Het staat op YouTube en is via iTunes verkrijgbaar. YouTube-zoekterm: Blackfinger, All The Leaves Are Brown
  • TRENT REZNOR en ATTICUS ROSS geven maar liefst 35 minuten weg van hun soundtrack voor ‘The Girl With The Dragon Tattoo’. http://nullco.com/GDT/gbp.php
  • Ondanks het vertrek van zanger ROGGA JOHANSON doet The 11th Hour het verrassend goed in de Soundcheck van deze maand. Het doomgezelschap rondom drummer ED WARBY heeft een albumteaser online gezet. YouTube-zoekterm: 11th Hour, Lacrima
  • Het uitgestelde ‘Reborn In Defiance’ van BIOHAZARD verschijnt in januari dan toch eindelijk. Op Facebook heeft de groep een drietal nieuwe nummers te luisteren gezet, “Reborn”, “Vengeance Is Mine” en “Come Alive”. www.facebook.com/biohazardDFL
  • Lamb Of God heeft het nieuwe nummer “Ghost Walking” online gezet. In het interview verderop lees je dat niet iedereen gelooft dat gitarist Mark Morton de solo speelt, maar dat is wel degelijk degene die je hoort. Luister zelf maar. YouTube-zoekterm: Lamb Of God, Ghost Walking
  • ASPHYX’ nieuwe album verschijnt 24 februari en heet ‘Deathhammer’. Bij Rock Hard hebben ze de hand gelegd op de titeltrack. Martin van Drunen over zijn vocalen: “Die zijn zo kwaad en agressief dat ze klinken als een oorlogsverklaring.” www.rockhard.de/megazine/praesentationen/asphyx.html
  • Wil je al voorpret op de RAMMSTEIN-show in maart? YouTube-zoekterm: Intro & Sonne

FF DOWNLOADEN

  • FF DOWNLOADEN
  • If you can’t beat ’em, join ’em. Zo denkt hardrockband MY RUIN over het downloaden. De groep uit Los Angeles geeft het nieuwe album ‘A Southern Revelation’ gratis weg via: http://myruin.bandcamp.com

FF KIJKEN

  • Het Amerikaanse Red Fang is op vrijdag 3 februari in 013 te Tilburg de support-act van Mastodon, de band waarmee het in Amerika ook al toerde. In april staat de band in dezelfde zaal tijdens Roadburn. Het album ‘Murder The Mountains’ verscheen eerder dit jaar op Relapse Records. Op de geweldige video voor “Wires”, zie je wat de band met het videobudget van de platenmaatschappij doet. YouTube-zoekterm: Red Fang, Wires
  • Lacuna Coil meldt zich medio januari terug met ‘Dark Adrenaline’, de opvolger van ‘Shallow Life’. De nieuwe video “Trip The Darkness” is alvast een voorproefje en bevat twee versies van zangeres Cristina Scabbia, één met zwart haar, en één met wit YouTube-zoekterm” target=”_blank”>haar.YouTube-zoekterm: Lacuna Coil, Trip The Darkness
  • FURYON is waarschijnlijk de beste nieuwe band uit Engeland van 2012. Dat bewijst de nieuwe single en video voor “Don’t Follow” eens te meer. Kijken! YouTube-zoekterm: Furyon, Don’t Follow
  • Als je het echt niet meer kan aanhoren moet je het misschien maar gewoon zien. LOU REED & METALLICA hebben een videoclip geschoten voor “The View”. Deze is geregisseerd door filmregisseur DARREN ARONOFSKY van ‘Black Swan’, ‘The Wrestler’ en ‘Requiem For A Dream’. YouTube-zoekterm: Lou Reed, The View
  • As I Lay Dying heeft net het tussendoortje ‘Decas’ uitgebracht, waarop onder meer de JUDAS PRIEST-cover “Electric Eye” staat. In de video gaan de heren de strijd aan met schorpioenen in de brandende woestijn. In de lente gaat het vijftal de studio in. YouTube-zoekterm: As I Lay Dying, Electric Eye
  • Het Overijsselse MY PROPANE heeft een nieuwe single en videoclip voor het nummer “Switchin The Lights Off”. De productie is gedaan door Joost van den Broek (REVAMP), waarmee de groep nu in de studio zit. YouTube-zoekterm: My Propane
  • Een nieuw album, en een film op komst. Nightwish heeft wel wat te besteden. Dat kun je ook wel zien aan de nieuwe videoclip van “Storytime”. Er is in ieder geval geld uitgetrokken voor kostuums en schmink, dat is zeker. YouTube-zoekterm: Nightwish, Storytime
  • et het videobudget van de platenmaatschappij doet. YouTube-zoekterm: Red Fang, Wires
  • Lacuna Coil meldt zich medio januari terug met ‘Dark Adrenaline’, de opvolger van ‘Shallow Life’. De nieuwe video “Trip The Darkness” is alvast een voorproefje en bevat twee versies van zangeres Cristina Scabbia, één met zwart haar, en één met wit YouTube-zoekterm” target=”_blank”>haar.YouTube-zoekterm: Lacuna Coil, Trip The Darkness
  • FURYON is waarschijnlijk de beste nieuwe band uit Engeland van 2012. Dat bewijst de nieuwe single en video voor “Don’t Follow” eens te meer. Kijken! YouTube-zoekterm: Furyon, Don’t Follow
  • Als je het echt niet meer kan aanhoren moet je het misschien maar gewoon zien. LOU REED & METALLICA hebben een videoclip geschoten voor “The View”. Deze is geregisseerd door filmregisseur DARREN ARONOFSKY van ‘Black Swan’, ‘The Wrestler’ en ‘Requiem For A Dream’. YouTube-zoekterm: Lou Reed, The View
  • As I Lay Dying heeft net het tussendoortje ‘Decas’ uitgebracht, waarop onder meer de JUDAS PRIEST-cover “Electric Eye” staat. In de video gaan de heren de strijd aan met schorpioenen in de brandende woestijn. In de lente gaat het vijftal de studio in. YouTube-zoekterm: As I Lay Dying, Electric Eye
  • Het Overijsselse MY PROPANE heeft een nieuwe single en videoclip voor het nummer “Switchin The Lights Off”. De productie is gedaan door Joost van den Broek (REVAMP), waarmee de groep nu in de studio zit. YouTube-zoekterm: My Propane
  • Een nieuw album, en een film op komst. Nightwish heeft wel wat te besteden. Dat kun je ook wel zien aan de nieuwe videoclip van “Storytime”. Er is in ieder geval geld uitgetrokken voor kostuums en schmink, dat is zeker. YouTube-zoekterm: Nightwish, Storytime