Effe luisteren Maart 2012

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • De power metalgroep PHARAOH steekt een band als ICED EARTH al jaren naar de troon. Luister maar eens naar het nieuwe ”Castles In The Sky“ van het vijfde album ‘Bury The Light’. Gitarist Mike Wead van King Diamond is hier te horen op gitaar. www.facebook.com/cruzdelmusic
 • Met het nieuwe album ‘MMXII’ (2012) op 2 april, een optreden op Roadburn en twee clubshows toont KILLING JOKE zich nog steeds onvermoeibaar. Luister de nieuwe track ”The Rapture“. YouTube-zoekterm: Killing Joke, The Rapture
 • The NIGHT FLIGHT ORCHESTRA, met SOILWORK’s zanger BJORN STRID en ARCH ENEMY’s bassist SHARLEE D’ANGELO, heeft bij Coronor getekend. Verwacht geen melodic death, maar classic rock. Het debuut komt in juni. Luister naar de pre-producties op Facebook: www.facebook.com/pages/ The-Night-Flight-Orchestra/210664785613576 Of even Googlen: Facebook, Night Flight Orchestra

FF KIJKEN

 • VAN HALEN’s nieuwe single en videoclip heet ”Tattoo“. Dit is het eerste nieuwe nummer met zanger DAVID LEE ROTH sinds 1996, toen hij destijds terugkeerde voor twee nieuwe nummers op de verzamelaar ‘Best Of Volume 1’. In de video zie je onder meer dat Roth zijn moves nog niet is verleerd en Eddie nog steeds splijtende solo’s speelt.
 • De stonergroep RED FANG heeft weer een dosis humor in petto met hun derde video. ”Hank Is Dead“ begint onder de douche en eindigt met een luchtgitaarwedstrijd. Natuurlijk komt er weer veel bier bij kijken. YouTube-zoekterm: Red Fang, Hank Is Dead

FF DOWNLOADEN

 • Metalcoregroep Caliban geeft het nieuwe nummer ”Dein R3.ich“ gratis weg. Het nummer staat op het nieuwe album ‘I Am Nemesis’. www.centurymedia.com/specials/caliban
 • De Britse rock/metalband LOSTPROPHETS brengt op 2 april hun vijfde album ‘Weapons’ uit. De eerste vrijgegeven track daarvan is ”Better Of Dead“. Dit nummer kun je gratis krijgen als je gaat naar www.lostprophets.com of www.facebook.com/lostprophets.
 • THE CULT komt op 21 mei met hun negende studioalbum ‘Choice Of Weapon’. Daarvan is het nummer ”Lucifer“ alvast te downloaden van de website www.thecult.us.
 • CHIMAIRA heeft een EP online gezet met remixen. Die is gratis te krijgen via www.multiupload.com/J31MXMLPYT.
 • SOULFLY blijft productief en levert het achtste album af op 13 maart. ‘Enslaved’ is de naam. Volgens nieuwbakken drummer David Kinkade klinkt het als ‘Arise on crack’. Grootspraak? Luister naar ”World Scum“ en kom er zelf achter. www.facebook.com/pages/soulfly/8616079092
 • Het nummer ”Skullcrusher“ van de nieuwe Biohazard-plaat ‘Reborn In Defiance’ is gratis te krijgen op Noisecreep. Daar aangekomen zoek je op ‘Skullcrusher’.
 • FAIR TO MIDLAND, HE IS LEGEND en DREDG staan onder andere op het gratis downloadalbum ‘Escaping The Ordinary’. Die is hier verkrijgbaar: www.escapingtheordinary.net/volume-three
 • Drie ex-leden van PANIC CELL spelen nu in de melodische en groovende thrashband SEVEN DEADLY. Daarmee brengen ze binnenkort een EP uit. Daarvan kun je alvast het nummer ”From This Darkness“ downloaden via de website http://sevendeadly1.com.
 • Gitarist Will Schut (LAFORDOVA) heeft een nieuwe plaat gemaakt. ‘Chupacabra Farm’ kun je gratis downloaden via zijn website. Gastbijdragen zijn er van RENÉ RUTTEN (THE GATHERING), GERT NIJBOER (HIGHWAY CHILE) en JULIAN SAS. www.willschut.com