Recensie Chimaira + Re-Armed

Jouke was één van de winnaars van de prijsvraag die Aardschok.com samen met Melkweg Amsterdam organiseerde voor het concert van Chimaira op vrijdag 30 maart.

Hieronder lees je zijn verslag

De teleurstellende parkeerfaciliteiten in Amsterdam zorgen ervoor dat we iets later dan gepland aankomen bij de Melkweg. Daardoor missen we de enige supportact van vanavond, het Finse Groove/Göteborg metalgezelschap, Re-Armed

Bij aankomst is de oude zaal van de Melkweg erg goed gevuld. Niet raar aangezien Chimaira erg schaars is met haar Europese tournees. Naast een grote tournee in Engeland, worden slechts een handjevol zalen in Duitsland en een enkele zaal in Nederland en België aangedaan.

 

 

Als Chimaira opent valt meteen op hoe perfect het geluid is afgesteld. De instrumenten zijn fantastisch te onderscheiden en komen helder uit de mix, waarvoor een grote pluim voor de geluidsman. Het publiek krijgt vanavond een diverse setlist te horen. Oudere nummers als “Power Trip” en “Pure Hatred” van het uit 2003 afkomstige “The Impossibility of Reason” worden afgewisseld met “The Year Of The Snake” en “Born in Blood” van de meest recente plaat, “The Age of Hell”.

Ondanks de abrupte personeelswisselingen de afgelopen jaren bewijst Chimaira met muzikaal vakmanschap en oprecht speelplezier nog steeds relevant te zijn. De snoeiharde, groovende riffs worden afgewisseld met lompe breakdowns. Het publiek smult er overduidelijk van. Verder bombardeert Chimaira de oude zaal met nummers als “Ressurection”, “Nothing Remains” en het nummer met de magische intro “The Venom Inside”. Na ruim 70 minuten is de koek op en kunnen de bezoekers met een tevreden gevoel huiswaarts gaan.

 

Jouke Rispens