Effe luisteren Mei 2012

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • Twintig jaar geleden verscheen PANTERA’s ‘A Vulgar Display Of Power’. Deze verschijnt nu als jubileumeditie en bevat de destijds ongebruikte song ”Piss“. Volgens drummer VINNIE PAUL is dit het enige nummer dat nooit eerder werd vrijgegeven – en dus het laatste. YouTube-zoekterm: Pantera, Piss
 • ‘The Industrialist’ van FEAR FACTORY verschijnt 5 juni met bassist MATT DEVRIES (ex-gitarist van CHIMAIRA en SIX FEET UNDER) als vervanger van BYRON STROUD. Het viertal heeft ”Recharger“ tot eerste single gebombardeerd. Luister vanaf 24 april op www.fearfactory.com.
 • SHADOWS FALL komt binnenkort met het nieuwe album ‘Fire From The Sky’. Op hun website kun je de titeltrack beluisteren. En die klinkt heftiger dan het werk van de afgelopen jaren. Aankomende tijd toert het gezelschap met FEAR FACTORY. www.shadowsfall.com
 • Sabaton heeft de titeltrack van ‘Carolus Rex’ vrijgegeven. Ofschoon de bezetting vernieuwd is, is dit nog altijd power metal op zijn best. www.sabaton.net

FF KIJKEN

 • De Engelse hardrockgroep FURYON bracht onlangs eindelijk het album ‘Gravitas’ wereldwijd uit via Frontiers. Deze rockers zijn een slag ruiger en rauwer dan hun gemiddelde nieuwe collega’s van het label. Luister en kijk maar eens naar de nieuwe video ”Don’t Follow“. YouTube-zoekterm: Furyon, Don’t Follow
 • Het internationale sextet Dragonforce met de nieuwe zanger Marc Hudson speelt in de nieuwe videoclip van ”Cry Thunder“ op een breed podium, en verraadt alvast hoe het er deze zomer op de festivals aan toe zal gaan. Kijk even op de website van de promotor bij 4 april. aceshighpromotion.nl/site/wordpress
 • De industrialband Ministry heeft een video geschoten voor ”99 Percenters“, waarin Jourgensen zich ouderwets opwindt over kleptocratie; een regering die steelt uit de staatskas voor privédoeleinden. YouTube-zoekterm: Ministry, 99 Percent
 • We gokken dat LIES! geen voornaam is, maar de Engelse vertaling van leugens. De Groningse hardcoreband klinkt in de video van ”When Push Comes To Shove“ alsof er een vrachtwagenlading kinderkopjes in je mik wordt geperst. Aanrader! YouTube-zoekterm: Lies!, When Push Comes To Shove
 • Horror en metal is een graag geziene combinatie. Dat hebben de thrashers van MUNICIPAL WASTE en de death metallers van ZOMBIE INC. al langer in de smiezen. Beide bands hebben een video geschoten waar darmen worden uitgerukt, ledematen rondvliegen en het bloed rondspuit. Dat is dus genieten geblazen. YouTube-Zoekterm: Zombie Inc., Challenge Of The Undead, Municipal Waste, The Fatal Feast
 • DELAIN brengt 1 juni ‘We Are The Others’ uit. De eerste single ”Get The Devil Out Of Me“ is 13 april uitgebracht. Via http://delain.posterous.com kun je zien hoe het de band verging tijdens de opnamen in Zweden.
 • Wie kent ze nog? Taproot, die eigenzinnige alternatieve band die opkwam tijdens de nu-metalgolf. De heren zijn nooit gestopt met hard werken en hebben nu weer een gloednieuwe plaat uit: ‘The Episodes’. De band klinkt echter veel volwassener en vooral beter dan pakweg tien jaar geleden. Oordeel zelf: ”No Surrender“, de eerste single YouTube-zoekterm: Taproot, No Surrender

FF DOWNLOADEN