Effe luisteren Juni 2012

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • Op de Soundcloud-pagina van Nuclear Blast staan nieuwe nummers van onder meer MNEMIC (”I’ve Been You“), KREATOR (”Phantom Antichrist“), GRAND MAGUS (”The Hunt“), SABATON (”Carolus Rex“) en SONATA ARCTICA (”I Have A Right“). soundcloud.com/nuclearblastrecords
 • BARONESS uit Savannah levert binnenkort met ‘Yellow & Green’ zijn derde én vierde album af. Het valt te betwisten of ze kleurrijker zijn dan de voorgangers ‘Red Album’ en ‘Blue Record’, maar de dubbelplaat laat zeker een groeispurt horen en is vooral een stuk rustiger dan gewend van Baroness. De eerste single ”Take My Bones Away“ doet echter nog redelijk vertrouwd aan. Beluister het nummer op de officiële website www.baronessmusic.com.

FF DOWNLOADEN

 • SARAH JEZEBEL DEVA brengt 28 mei de download-EP ‘Malediction’ uit. DANI FILTH en BJÖRN STRID (SOILWORK) zingen ook mee.
 • De bluesy hardrockband CLUTCH brengt de single ”Pigtown Blues“ uit op 5 juni als download. 19 juni verschijnt het vooruitgesnelde nummer van een nog titelloze plaat als 7“-vinylsingle.
 • SOUNDGARDEN geeft zijn gloednieuwe single weg. Het nummer verscheen ook al op de soundtrack van de film ‘Avengers Assemble’. ”Live To Rise“ is af te halen via http://smarturl.it/sapiTunes.
 • De jonge thrashers van BONDED BY BLOOD hebben de nieuwe plaat ‘The Aftermath’ klaar voor een release op 2 juli en geven alvast ”Restless Mind“ gratis weg: www.earache.com/bondedbyblood.
 • TED NUGENT schenkt je de nummers ”I Still Believe“ en ”I Love BBQ“ gratis en voor niets, mits je je aanmeldt voor zijn nieuwsbrief op www.tednugent.com/mailinglist.

FF KIJKEN

 • De nieuwe video van thrash/deathband DEVIOUS staat op het net. In ”One Man Horde“ kun je de nieuwe zanger DENNIS LUSSEVELD van DELUZION en bassist ALWIN ZUUR van ASPHYX alvast zien. Het bijbehorende album ‘Wolfhangen’ verscheen 11 mei. YouTube-zoekterm: Devious, One Man Horde
 • ARCH ENEMY heeft een videoclip gemaakt voor ”Under Black Flags We March“. Hierin is de nieuwe gitarist Nick Corcle van ARSIS te zien, die eerder dit jaar Chris Amott verving. Het is de vierde clip van de Zweedse melodieuze death metalgroep met regisseur Patric Ullaeus (IN FLAMES, DIMMU BORGIR) www.archenemy.net
 • De Belgische thrashband AFTER ALL staat er anno 2012 sterker voor dan ooit. Dat laat de nieuwe plaat ‘Dawn Of The Enforcer’ horen, en de clip voor ”Parasite Within“ laat het ook nog eens zien. www.afterall.be
 • I ADRENALINE MOB is de woestijn ingetrokken voor de video van ”Indifferent“. Daar zien we MIKE PORTNOY er op los timmeren met nu eens een groene sik. Of zou dat het effect zijn van een vervagende blauwe kleurspoeling? Hoe dan ook, zanggigant Russell Allen krijgt het hier flink aan de stok met zichzelf. www.adrenalinemob.com
 • Het debuut ‘Asymmetric Warfare’ van de thrashband Seita werd vorige maand goed ontvangen. De Brazilianen uit Amsterdam hebben een videoclip geschoten voor ”Know Your Enemies“ en bieden het nummer tevens aan als gratis download. www.seitaofficial.com
 • GOTTHARD maakt zich op voor een comeback met nieuwe zanger NIC MAEDER. De Zwitserse hardrockers hebben een videoclip voor ”Starlight“ opgenomen in een oude fabriek bij Berlijn, waar ook scènes voor QUENTIN TARANTINO’s film ‘Inglorious Basterds’ werden geschoten. Je vindt de video via de officiële website, waar ook ”Remember It’s Me“ gratis af te halen is.`www.gotthard.com