Effe luisteren Oktober 2012

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • ALL THAT REMAINS brengt deze maand in Amerika het nieuwe album ‘A War You Can Not Win’ uit. Een Europese release komt mogelijk pas later. Wel is de track ”Down Through The Ages“ alvast te beluisteren. YouTube-zoekterm: All That Remains, New Song 2012
 • Aerosmith’s langverwachte album ‘Music From Another Dimension’ zou in november moeten verschijnen. Ondertussen is er naast ”Legendary Child“ wel weer een nieuw nummer naar buiten gebracht. Op ”Lover A Lot“ neemt naast Steven Tyler ook bassist Tom Hamilton de zang voor zijn rekening. http://soundcloud.com/aerosmith/lover-alot
 • Gitarist RUUD JOLIE keert terug met MAIDEN UNITED, de akoestische band die IRON MAIDEN-nummers op smaakmakende wijze verbouwd. Op ‘Across The Seventh Sea’ is zanger DAMIAN WILSON weer van de partij. Hij zingt onder meer ”2 Minutes To Midnight“, ”Children Of The Damned“, ”Prowler“ en ”Only The Good Die Young“. Beluister snippets van alle nummers via: http://soundcloud/maidenunited
 • IRON MAIDEN, SANTANA, STEVE VAI, JOE BONAMASSA, JOE ELLIOTT en GLENN HUGHES en vele andere grootheden zijn te horen op album ‘Re-Machined: A Tribute To Machine Head’ een tribute aan DEEP PURPLE’s ultieme klassieker. Ook METALLICA is van de partij en speelt ”When A Blind Man Cries“. YouTube-zoekterm: Metallica, When A Blind Man Cries

FF DOWNLOADEN

 • Via de website van Nuclear Blast geeft Enslaved het gloednieuwe ”Thoughts Like Hammers“ weg. Dat staat op het nieuwe album ‘RIITIIR’. Ga naar de website en klik achtereenvolgens op ‘Music’, ‘Bands A-Z’ en ‘Enslaved’. www.nuclearblast.de

FF KIJKEN

 • Metal Blade’s nieuwe paradepaardje BATTLECROSS , uit Detroit ‘Metal’ City, heeft zijn tweede videoclip uit: ”Kaleb“. Zanger Kyle Gunther, die wij liever Kyle Grunter noemen, schreef de tekst voor zijn pasgeboren zoontje. Gitarist RYAN GLISAN van ALLEGAEON regisseerde de video. www.battlecrossmetal.com
 • We sloegen stijl achterover toen we de aparte video van DEVIN TOWNSEND’s ”Lucky Animals“ zagen. De song prijkt op zijn nieuwe pronkstuk ‘Epicloud’. Kijk zelf maar. www.facebook.com/dvntownsend
 • De foto’s bij TESTAMENT’s interview van vorige maand waren deels afkomstig uit de nieuwe video van de thrashers: ”Native Blood“, opgenomen in het Pomo-reservaat. Zie het nummer, mét blastbeats van drumbeest GENE HOGLAN, via www.testamentlegions.com/site.
 • COHEED AND CAMBRIA heeft een video geschoten van ”Domino The Destitute“, de voorbode van het tweeluik ‘The Afterman: Ascension’ en ‘The Afterman: Descension’. www.coheedandcambria.com
 • De thrashgroep Evile is een band naar ons hart. Geen tientallen spammails, persberichten en telefoontjes, zoals sommige bands nog wel eens willen doen. Nee, opeens was ie er: de nieuwe video voor ”In Dreams Of Terror“. www. evile.co.uk
 • MACHINE HEAD heeft de videoclip voor ”Darkness Within“ opgenomen in de duistere straten van Praag. Rob Flynn krijgt hier nogal wat te verduren… www.machinehead1.com