Progrock festival IJmond een feit

alt

Eerste progrock festival IJmond een feit: ProgStorm!

27 oktober 2012 zal een nieuw festival neerstrijken in De Nozem en de Non te Heemskerk.
Onder de noemer ProgStorm zullen vier veelbelovende bands uit dit genre hun kunnen laten zien.
Aftrap is om 19.30 uur met Alerion met Laura ten Hoedt op zang. In een kleine drie kwartier laat Alerion horen hoe hun eerste CD gaan klinken. Een ding is zeker, Alerion is een band met zeer getalenteerde muzikanten.
Meer info: www.alerion.nl
Hierna, uit Utrecht, Incidense die momenteel bezig is met hun tweede CD. Incidense is een stuk krachtig dan de andere bands maar dat maakt het festival weer zo speciaal, voor ieder wat wils. Incidense sleept je mee met hun ijzersterke ritmes en virtuoze keyboardpartijen.
Als derde band, Tightland uit Duitsland. Onder leiding van zanger Bovie, ex-Darius en Jack Yello laten de bandleden zien wat ze al vijftien jaar drijft. Rasechte neo-prog en een stem waar de rasechte Marillion fan kriebels van krijgt. Tightland is momenteel bezig met hun nieuwe CD die begin volgend jaar in de winkels zal liggen.
Meer info: www.tightland.de
Met vier CD’s in de pocket is Knight Area een waardige afsluiter. Net terug uit Italie en de USA alwaar de band alle shows wist uit te verkopen en straks live in Heemskerk. Sinds 2004 timmert Knight Area hard aan de weg en zijn ze een geliefde en gewilde band in Europa.
Dus hou je onder andere van Pink Floyd, Marillion, Camel, uitgesponnen gitaarsolo’s en dragende keyboardpartijen dan is ProgStorm echt iets voor jou.
Zaal open: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur en kaarten verkrijgbaar bij De Nozem en de Non voor maar € 5,-