FLOOR JANSEN VERVANGT ANETTE OLZON IN NIGHTWISH

floor

Wat op de burelen bij Aardschok al enkele jaren werd verwacht is vandaag om 17.00 uur officieel door NIGHTWISH bekendgemaakt. Zangeres FLOOR JANSEN (REVAMP, ex-AFTER FOREVER) vervangt ANETTE OLZON in de Finse band. Nightwish, momenteel samen met KAMELOT op tournee door Noord-Amerika, trad op 28 september in Denver, Colorado op met de Kamelot-zangeressen ELIZE RYD en ALISSA WHITE-GLUZ, toen Olzon met hevige pijnen in een ziekenhuis opgenomen moest worden. Ze is inmiddels uit het hospitaal ontslagen, maar was niet verheugd over het feit daar haar collegae zonder haar toch optraden. In post van Olzon was te lezen: ‘This is just music. Like life, sometimes we get ill and shows do get cancelled. Rhianna wouldn’t ask Britney Spears to sing for her if she was ill. To think a show is more important than the humans in the band is, for me, so totally not in this world.’

Op 29 september trad Nightwish weer met Olzon op, maar de spanningen tussen de band en haar liepen waarschijnlijk zo hoog op dat zij, of de band, besloten heeft om van elkaar afscheid te nemen. Voor Floor Jansen is het de uitgelezen mogelijkheid om Nightwish weer van een frisse wind te voorzien. De komende maanden toert Jansen met Nightwish. Ook zal zij bij de zomerfestivals, waaronder Wacken Open Air, van de partij zijn. Of zij daarna als vaste frontvrouw tot de band zal toetreden is nog niet bekendgemaakt.