Effe luisteren December 2012

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

  • DEFTONES is met het sterke ‘Koi No Yokan’ een meer dan terechte CD van de maand. Op de hoofdpagina van hun website vind je rechtsonder een audiosectie. Daar zijn, naast een handvol oude krakers, ook de nieuwe klappers ”Tempest“ en ”Leathers“ te beluisteren. www.deftones.com
  • Na ‘Hellalive’ uit 2003 komt Machine Head met een nieuw livealbum, ‘Machine Fucking Head Live’. Van dat album zijn de nummers ”This Is The End“ en ”Darkness Within“, beide van het laatste album ‘Unto The Locust’, al op YouTube te beluisteren. YouTube-zoekterm: Machine Fucking Head Live
  • Mocht je er nog steeds van balen dat OPETH op ‘Heritage’ geen metal meer speelt, dan moet je zeker even THE MOOR checken. Dat gaat namelijk gewoon door waar Opeth was gebleven. Op de Facebook van deze Italiaanse groep zijn naast een albumteaser het oude nummer ”Venice“ en de MASTODON-cover ”Blood And Thunder“ te vinden. www.facebook.com/themoorofficial

FF KIJKEN

  • Voor vermakelijke video’s ben je bij RED FANG aan het goede adres. Na ”Hank Is Dead“ en ”Wires“ is ”Dirt Wizard“ de derde video van het bebaarde gezelschap. www.redfang.net/#videos
  • Vanderbuyst heeft voor het nieuwe album ‘Flying Dutchman’ zijn eerste videoclip opgenomen en wel van de titeltrack. Eigenlijk dachten we dat het zou resulteren in een spannend verhaal over De Vliegende Hollander, maar met mooie dames nemen we ook graag genoegen. www.vanderbuyst.com
  • De op en top Duitse power metalgroep ORDEN OGAN heeft op de nieuwe plaat een schitterend geluid. Ook visueel mag deze band niet onderschat worden, want hun videoclips zijn om in te lijsten. De heren schoten er voor het gemak meteen maar twee: ”Land Of The Dead“ en ”The Things We Believe In“. www.ordenogan.de
  • KAMELOT is met de nieuwe plaat ‘Silverthorn’ weer helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. In de officiële clip van ”Sacrifice (Angel Of Afterlife)“ zijn, naast de nieuwe man TOMMY KAREVIK, ook AMARANTHE-zangeres ELIZE REID en THE AGONIST-grunter Alissa White-Gluz te bewonderen. www.kamelot.com/site/media
  • ILL NIÑO leverde onlangs met ‘La Epidemia’ het beste werk sinds zijn debuut af. Vooral de brute grunts gaan er in als zoete koek. In de video van de titeltrack horen we naast CRISTIAN MACHADO ook de professionele bruller Frankie PALMERI van EMMURE. Via onderstaande zoekterm vind je zowel de video als een behind the scenes-filmpje. YouTube-zoekterm: Ill Nino, La Epidemia

FF DOWNLOADEN

  • Relapse Records heeft een 21 nummers tellende verzamel-CD gratis ter download voor jullie klaar staan. Hierop staan nummers van 21 bands die in 2012 een album op het label hebben uitgebacht, en geven ook een voorproefje van wat komen gaat. Zo staan er nummers op van PIG DESTROYER, BARONESS, DYING FETUS, ROYAL THUNDER en DEATH plus de onlangs gecontracteerde bands IRONHORSE en BLOCKHEADS. Haal dat album inclusief hoes en 22 pagina’s tellend CD-boekje via http://relapsesampler.bandcamp.com