Effe luisteren Januari/Februari 2013

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

  • Queensrÿche met Todd La Torre zit al in de studio met producer James ‘Jimbo’ Barton, die achter de mengtafel zat bij ‘Operation: Mindcrime’, ‘Empire’ en ‘Promised Land’. Het gezelschap heeft al meerdere nummers opgenomen. Een albumtrailer licht al een tip van de sluiter op. De ‘1’ in de titel suggereert dat er meer teasers volgen. YouTube-zoekterm: Queensryche 2013 Album Teaser 1.
  • Via hun Facebook-pagina geeft Prosthetic Records een 14 nummers tellende sampler weg met daarop materiaal van hun paradepaardjes, zoals SKELETONWITCH, HOLY GRAIL en ANCIENT WISDOM. www.facebook.com/prostheticrecords
  • THE RESISTANCE bestaat uit zanger MARCO ARO, de gitaristen JESPER STRÖMBLAD (IN FLAMES) en GLENN LJUNGSTRÖM (ex-In Flames), en drummer CHRIS BARKENSJO, die ooit deel uitmaakten van THE HAUNTED en GRAVE. Hun debuut-EP ‘Rise From Treason’ verschijnt in januari. Het voorproefje ”Slugger“ staat op www.facebook.com/theresistanceswe
  • GHOST heeft het nummer ”Secular Haze“ ter beluistering op YouTube gezet. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album dat in het voorjaar van 2013 moet verschijnen. YouTube-zoekterm: Ghost Secular Haze.

FF KIJKEN

  • SEPULTURA brengt binnenkort een documentaire uit waarin de band tijdens hun toer in Indonesië wordt gevolgd. Hierin is ook te zien hoe de nieuwe drummer ELOY CASAGRANDE (21) het er tijdens zijn allereerste optreden met de Braziliaanse grootmacht vanaf brengt. YouTube-zoekterm: Sepultura Documentary Update
  • FF kijken is hier eigenlijk niet van toepassing, want HEAVY METAL TELEVISION zendt gewoon 24/7 videoclips uit. En dat helemaal gratis. Je hoeft je mailadres niet te geven, niet via Facebook te ‘liken’, en de site bevat nauwelijks advertenties en geeft geen pop-ups. Nee, puur en alleen videoclips met hardrock en metal. www.heavymetaltelevision.com.
  • ’s Werelds jongste metalband HEENE BOYZE bestaat uit drie broertjes – 9, 12 en 13 jaar – die het album ‘Chasing Tornadoes’ maakten. De familie raakte ooit in opspraak toen hun ouders de politie belden en claimden dat de destijds 6-jarige zanger Falcon ín een met gas gevulde ballon de lucht in was gegaan. Er werd een gigantische zoekactie op touw gezet, maar het bleek een grap. Pa Heene mocht daarna 40.000 dollars aftikken. Bekijk en hoor de band hier: www.heeneboys.com

FF DOWNLOADEN

  • De sludgers van ISIS, die in er in 2010 mee ophielden, bieden het b-sides-album ‘Temporal’ gratis aan. www.isistheband.com.
  • De debuut-EP van het Belgische knalinstituut ALPHA MATTER is gratis af te halen op www.alphamatter.eu.
  • MUTINY WITHIN geeft ons met ”Embers“ alvast een voorproefje op het nieuwe album ‘Syncronicity’. Maar dat de band een tijd terug uiteen ging vanwege het illegale downloaden zit nog altijd diep bij de heren. Kijk zelf maar naar het manifest tegen piraterij. www.facebook.com/mutinywithin