AARDSCHOK-REDACTEUR ONNO CRO-MAG OVERLEDEN

onno

R.I.P. Onno Cro-Mag – 19 juni 1963 – 25 februari 2013

Met grote verslagenheid hebben wij maandagavond vernomen dat Onno van Ravesteijn is overleden aan de gevolgen van een hartstilstand.

Het was eind 1987 dat Onno van Ravesteijn het Aardschokkantoor binnenliep. Een imposante verschijning die voor ons wilde gaan schrijven. Het was naar aanleiding van de S.O.D.-plaat ‘Stormtroopers Of Death’, die er immers voor zorgde dat hardrockers naar punk gingen luisteren en punkers naar hardrock. Onno vertelde honderduit over talloze bands waar wij maar vaag van hadden gehoord. We hadden ook raakvlakken: we vonden beiden ‘Best Wishes’ van Cro-Mags de beste plaat in het genre dat toen nog geen naam had, maar later hardcore zou heten. In de jaren die volgden werd Onno Cro-Mag, zijn alias, de belangrijkste spin in het hardcoreweb. Talloze bands bracht hij onder de aandacht bij liefhebbers en platenlabels als Noize, I Scream, Century Media en GSR. Ook gaf hij ze de kans zich live aan het publiek te presenteren tijdens de halfjaarlijkse European Hardcore Party’s in Maastricht, die hij onlangs weer opstartte in het Belgische Hamme. Tevens richtte hij vorige jaar nog een eigen platenlabel op: Strength Records. 25 jaar lang bracht hij de Aardschoklezers op de hoogte van het wel en in wee in hardcoreland. Een hartaanval werd hem maandag in alle vroegte noodlottig. Wij wensen zijn vrouw Judith, kinderen Sem en Steve, verdere familie en vrienden veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.

Metal Mike namens het complete Aardschokteam

 

 

Eindhovens Dagblad 27-2-2013

Onno ED site


Je wordt uitgenodigd om hier het condoleanceregister te tekenen