Effe Luisteren April 2013

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

  • Na ‘Anthems’ van ANTHRAX komt ook ADRENALINE MOB met een EP vol covers. Acht nummers van onder meer Dio, Badlands en Heart worden door MIKE Portnoy en consorten vertolkt. Een nummer dat online staat is ”Romeo Delight“ van Van Halen. Check meteen de versie van Annihilator, en natuurlijk het origineel. YouTube-zoekterm: Adrenaline Mob/Annihilator/Van Halen, Romeo Delight
  • THE MONOLITH DEATHCULT viert vrijdag 10 mei de CD-release van ‘Tetragrammaton’, en doet dat in de Arnhemse Willemeen. Van de ‘avantgarde death metal’, zoals de heren het zelf noemen, komt die avond ongetwijfeld de nieuwe track ”Gods Amonst Insects“ ook voorbij. Via onderstaande link alvast te beluisteren. https://soundcloud.com/tmdchq

FF DOWNLOADEN

  • ‘PATLAPSE’ is een sampler samengesteld ter ere van PAT EGAN, die bij Relapse meewerkte aan nagenoeg alle releases van het label. Hij kwam 18 februari te overlijden aan de gevolgen van een longontsteking. De sampler telt twintig nummers van onder meer BARONESS, REVOCATION en MASTODON, en kost slechts vijf dollar. Alle inkomsten gaan naar het studiefonds voor Egans dochter Katie. http://patlapse.bandcamp.com donaties: wellmissyoupat@relapse.com
  • LEATHERWOLF trekt dit jaar met de originele zanger/gitarist Michael Olivieri en drummer Dean Roberts langs de Amerikaanse podia om ‘Unchained’ te promoten, een liveplaat die binnenkort moet verschijnen. Vooralsnog zijn er geen Europese data, maar schrale troost: er is wel een MP3’tje van ”Spiter“ te downloaden. www.facebook.com/leatherwolfofficial

FF KIJKEN

  • SPIRITUAL BEGGARS bestaat twintig jaar, en komt op 15 april met de achtste langspeler: ‘Earth Blues’. Het is voor de tweede keer dat de Griekse APOLLO PAPATHANASIO achter de microfoon staat. Bekijk de video voor ”Wise As A Serpent“ van de Zweedse hardrockers hier alvast. www.spiritualbeggars.com
  • Het is net een actiefilm uit Hollywood, de nieuwe video van AMARANTHE voor het nummer ”The Nexus“. Het spektakelstuk is op de website van de groep te bewonderen, waar ook ”Mechanical Illusion“ te beluisteren is. www.amaranthe.se
  • Oude glorie vergaat niet, het gezegde blijkt opnieuw waar. Blader maar eens verder naar de CD van de Maand. Op de eerste single ”In Due Time“ van het gloednieuwe ‘Disarm The Descent’ klinkt Killswitch Engage weer als vanouds bevlogen! www.facebook.com/killswitchengage